ΠΑΣΥΚΙ: Ευελπιστούμε ότι με την έναρξη του διαλόγου, θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις


Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι.), σε ανακοίνωσή της, εκφράζει την ικανοποίηση της και χαιρετίζει την επιτευχθείσα συμφωνία μεταξύ της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. και της Κυβέρνησης, η οποία κατ αρχήν είχε ως αποτέλεσμα της, την άρση της εξαγγελθείσας κλιμάκωσης των απεργιακών μέτρων (ως ένδειξη καλής θέλησης εκ μέρους των απεργούντων) και μετά από απόφαση γενικής συνέλευσης την άρση των απεργιακών μέτρων εκ μέρους των νοσηλευτών.

«Η εξαγγελθείσα έναρξη εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών προς επίλυση των προβλημάτων του τομέα, ευελπιστούμε ότι θα ευοδώσει, οι δεσμεύσεις που δόθηκαν θα τηρηθούν, μακριά από έμμεσες και άμεσες απειλές σε σχέση με τα εργασιακά δικαιώματα και με προφανή ορίζοντα την επικράτηση της εργασιακής ειρήνης και την αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας των ασθενών», αναφέρεται.

Το Δ.Σ. της ΠΑ.ΣΥ.ΚΙ εκφράζει παράλληλα την ετοιμότητα του για συμμετοχή και κατάθεση προτάσεων στον διάλογο που αναπτύσσεται, με θέμα την μορφή της αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων, ως απαραίτητης προϋπόθεσης για την επακόλουθη εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

«Είναι πεποίθηση μας και προς τούτο θα εργαστούμε, ότι το αποτέλεσμα του διαλόγου αυτού πρέπει να επιφέρει τέτοια μορφή αυτονόμησης που θα διασφαλίσει στο μέγιστο την βιωσιμότητα των δημοσίων νοσηλευτηρίων - μεταξύ άλλων παραμέτρων, της εφαρμογής τέτοιου εργασιακού μοντέλου, συνθηκών και περιβάλλοντος που θα προωθούν την ομαλότητα και ποιότητα στην παροχή ιατροφαρμακευτικής φροντίδας προς τους ασθενείς συμπολίτες μας».

Η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει επίσης ότι η απεργία είναι αναφαίρετο δικαίωμα των απανταχού εργαζομένων.

«Ο ορισμός 'ουσιώδεις υπηρεσίες' θεωρούμε, ότι πρέπει να γίνεται σεβαστός, στον ίδιο βαθμό και πνεύμα, τόσο από την εργοδοτική πλευρά, όσο και από τους εργαζομένους», προστίθεται.

Τέλος καλείται η Κυβέρνηση να προσκαλέσει τυχόν νέες συντεχνίες να συνυπογραψούν την συμφωνία του 2004 μεταξύ Κυβέρνησης και των συντεχνιών ΠΕΟ, ΣΕΚ ΔΕΟΚ ΠΑΣΥΔΥ, για τη διαδικασία απεργιών σε ουσιώδεις υπηρεσίες.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











390