ΠΑΣΥΚΙ: Εμπαθής και αήθης η ανακοίνωση της κ. Ανδρούλας Ελευθερίου


«Συγχαίρουμε τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για την σύμπνοια και τον δυναμισμό που επέδειξαν»

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών με ανακοίνωση της «χαιρετίζει την χθεσινή δυναμική πορεία των εκπαιδευτικών που αγκαλιάστηκε από πλήθος συμπολιτών μας.

Η συγκεκριμένη πορεία έδωσε το μήνυμα ότι, οι δημοκρατικοί θεσμοί δεν μπορούν να παρακάμπτονται, ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα συνεχίσουν καθήκοντι να ηγούνται των αγώνων, ώστε οι εργαζόμενοι να μην αποτελούν έρμαιο του εργοδότη, αλλά και ότι εξαναγκάζονται να διεκδικούν για αυτονόητα κοινωνικά αγαθά.

Μελανό σημείο της χθεσινής μέρας η εμπαθής και αήθης ανακοίνωση της κυρίας Ανδρούλας Ελευθερίου, η οποία με την ιδιότητα της ως πρόεδρος της Συμμαχίας Σπάνιων Παθήσεων, προέβη σε μια αήθη επίθεση αποκλειστικά κατά της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών και καμίας άλλης συνδικαλιστικής οργάνωσης που στήριξε τους εκπαιδευτικούς.

Μια επίθεση, που εύλογα δημιουργεί πολυάριθμα ερωτήματα και ερωτηματικά, ένα εκ των οποίων το υποβάλουμε δημόσια, του κατά πόσο η συγκεκριμένη ανακοίνωση, εκπροσωπεί και πρεσβεύει τα μέλη της Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων.

Η αμφισβήτηση και μόνο του αγώνα των ιατρών για την βελτίωση και αναβάθμιση του Συστήματος Υγείας στην χώρα μας από την Συνήγορο των Ασθενών (όπως έχει διοριστεί από τους κυβερνώντες, αλλά δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση) είναι τραγελαφική απόδειξη της εντεταλμένης υπηρεσίας που επιτελεί ως Συνήγορος της Κυβερνήσεως και όχι των Ασθενών.

Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα φιμωθεί. Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα αναφαίρετα δικαιώματα των μελών της, για ένα ανθρώπινο και άκρως απαραίτητο, αυτονόητο εργασιακό περιβάλλον, για λειτουργικά, ποιοτικά και βιώσιμα Δημόσια Νοσηλευτήρια προσηλωμένη και αφοσιωμένη πάντοτε στο όραμα και όφελος των βέλτιστων ποιητικών υπηρεσιών υγείας των κυπρίων ασθενών.

Η παιδεία και η υγεία δεν αποτελούν τομείς για οικονομικές περικοπές και υποσχέσεις σε βάθος χρόνου: είναι οι πυλώνες ενός πολιτισμένου ευημερούντος Κράτους και ουδείς έχει δικαίωμα να υποβαθμίζει το ρόλο των βασικών τους συντελεστών, εκπαιδευτικών και ιατρών, απροκάλυπτα και ατεκμηρίωτα.

Για άλλη μια φορά συγχαίρουμε τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για την σύμπνοια και τον δυναμισμό που επέδειξαν».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











310