ΠΑΣΥΚΙ: Έκτακτο Δ.Σ. την Παρασκευή-Υπέβαλε γραπτή παραίτηση η πρόεδρος Δρ. Μάρω Κοντού


Μόλις ένα 48ωρο μετά την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών(ΠΑΣΥΚΙ), η πρόεδρος της συντεχνίας Δρ. Μάρω Κοντού υπέβαλε γραπτώς την παραίτησή της.

Μάλιστα, όπως πληροφορείται το Ygeia-News, έχει ήδη συγκληθεί έκτακτη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΣΥΚΙ για την ερχόμενη Παρασκευή στην μια το μεσημέρι, με θέματα στην ατζέντα, τόσο την παραίτηση της Δρος Κοντού όσο και την αποτίμηση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα. Κατά τη Συνέλευση, η ΠΑΣΥΚΙ επαναβεβαίωσε τις θέσεις της σε σχέση:

Πρώτο: Την αντίθεσή της προς την εφαρμογή του μέτρου ηλεκτρονικού ελέγχου του χρόνου προσέλευσης και αποχώρησης από την εργασία.

Δεύτερο: Την αντίθεσή της όσον αφορά την επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης των κυβερνητικών γιατρών στο 68ο έτος της ηλικίας τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως προβαίνοντας στον απολογισμό της ενώπιον της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΣΥΚΙ, η Δρ. Κοντού δεν απέκρυψε την απογοήτευσή της, κάνοντας λόγο για συνεδρίες του Δ.Σ., οι πλείστες εκ των οποίων, όπως ανέφερε, διεξήχθηκαν σε κλίμα αντιπαλότητας, με πολλές διαφωνίες και προσωπικές επιθέσεις που δέχθηκε από αρκετούς, αλλά και για χειρισμό σημαντικών ζητημάτων για τους γιατρούς εκ μέρους του νυν Δ.Σ. υπό πίεση.

Περαιτέρω, η Μάρω Κοντού εξέφρασε λύπη για το γεγονός, όπως είπε, ότι ενώ η ΠΑΣΥΚΙ προσπάθησε να υπερασπιστεί τους έκτακτους, έγινε προσπάθεια εκ μέρους του Υπουργείου, και μετά ακολούθησαν οι έκτακτοι, με διασπαστικές τάσεις μεταξύ μονίμων και εκτάκτων.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











379