ΠΑΣΥΚΙ: Έκφραση αγωνίας των κυβερνητικών ιατρών γι’ αυτονόμηση και ΓΕΣΥ η στάση εργασίας


Ανακοίνωση με την οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους προχωρεί στη δίωρη στάση εργασίας τη Δεύτερα το πρωί, εξέδωσε αργά το βράδυ της Κυριακής η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών(ΠΑΣΥΚΙ). Η απόφαση λήφθηκε νωρίτερα την Κυριακή πλειοψηφικά, στο πλαίσιο έκτακτης γενικής συνέλευσης της συντεχνίας. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΚΙ, «ο λόγος που επικράτησε η απόφαση, αυτή ήταν η επιθυμία να εκφραστεί η ανησυχία και αγωνία των κυβερνητικών ιατρών, αφενός μεν για την Αυτονόμηση των Νοσηλευτηρίων και ΓΕΣΥ, και αφετέρου για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στα νοσηλευτήρια, που έχουν εγκαταλειφθεί με αποτέλεσμα την αδυναμία των ιατρών να αντεπεξέλθουν στον φόρτο εργασίας»(διαβάστε εδώ τι είχε γράψει νωρίτερα το ygeia-news ως προς τους λόγους της απόφασης της έκτακτης γενικής συνέλευσης).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών: «Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών που έλαβε χώρα σήμερα(σ.σ. Κυριακή) 16 Νοεμβρίου, κατόπι πολύωρης συζήτησης κατέληξε στη στάση εργασίας για τις 17 Νοεμβρίου, 7:30π.μ. έως 9:30π.μ., πλειοψηφικά. Ο λόγος που επικράτησε η απόφαση αυτή ήταν η επιθυμία να εκφραστεί η ανησυχία και αγωνία των κυβερνητικών ιατρών, αφενός μεν για την Αυτονόμηση των Νοσηλευτηρίων και ΓΕΣΥ, και αφετέρου για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στα νοσηλευτήρια που έχουν εγκαταλειφθεί με αποτέλεσμα την αδυναμία των ιατρών να αντεπεξέλθουν στον φόρτο εργασίας.

Τα Νομοσχέδια θα κατατεθούν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου στη Βουλή και οι ιατροί εργαζόμενοι στα Νοσηλευτήρια δεν τα έχουν δει και ούτε θα τους δοθεί ο χρόνος για να μπορέσουν να τα μελετήσουν και να τοποθετηθούν ως προς το περιεχόμενο τους.

Για τα υπόλοιπα τέσσερα θέματα, για τα οποία ο Υπουργός Υγείας έχει στείλει επιστολή στις 14 Νοεμβρίου με περαιτέρω τροχοδρόμηση προς επίλυσή τους, το οποίο και εκτιμούμε, όμως η Γενική Συνέλευση το έκρινε δευτερεύον. Δεν απορρίπτουμε μηδενιστικά σε ό,τι έχουμε φτάσει μέχρι τώρα στις διαβουλεύσεις μας, αλλά επιπρόσθετα χρειάζεται άμεσο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των καταγραμμένων υποσχέσεων του Υπουργού. Εμείς οι κυβερνητικοί ιατροί, θέλουμε να προσφέρουμε υψηλή ποιοτική ιατρική στον Κύπριο ασθενή, όπως του προσφέραμε μέχρι τώρα και όπως συνεχίζουμε με υπεράνθρωπες προσπάθειες να του προσφέρουμε. Γι’ αυτό θέλουμε να συμμετάσχουμε στην λήψη αποφάσεων στα τεκταινόμενα όσον αφορά την αναδιάρθρωση των Νοσοκομείων και το ΓΕΣΥ».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











310