ΠΑΣΥΚΙ: Δηλώνουμε την ετοιμότητα μας να συμβάλουμε τα μέγιστα για την επιτυχία των μεταρρυθμίσεων


Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών με ανακοίνωσή της εκφράζει την ικανοποίηση της για την ψήφιση των δυο νομοσχέδιων που αφορούν την Αυτονόμηση των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων και την επακόλουθη εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

Η ανακοίνωση της ΠΑΣΥΚΙ συνεχίζει:

«Ευελπιστούμε και προσδοκούμε ότι η Κυπριακή Πολιτεία θα επιδείξει την αναγκαία αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση για την εφαρμογή, υλοποίηση και ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων στον τομέα της Δημοσίας Υγείας, εκ των οποίων θα ωφεληθεί το σύνολο των Κυπριών Πολιτών.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. διαχρονικά κατά την διάρκεια των διαβουλεύσεων και των συζητήσεων διακατεχόμενη από πνεύμα σοβαρότητας και υπευθυνότητας, κατέθεσε στοιχειοθετημένα τις ερωτήσεις, αντιρρήσεις, επιφυλάξεις και εισηγήσεις της με μοναδικό και απώτερο στόχο την απαραίτητη αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων, ώστε αυτά να παραμείνουν λειτουργικά και βιώσιμα και να αποτελέσουν πραγματικά την ραχοκοκαλιά του οικοδομήματος της Δημόσιας Υγείας.

Αποτέλεσμα των εργωδών και μακροχρόνιων προσπαθειών της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. ήταν η ενσωμάτωση στα κείμενα των Νομοσχέδιων και των Κανονισμών, αριθμό θέσεων και εισηγήσεων οι οποίες θα συμβάλουν θετικά προς την επίτευξη των Μεταρρυθμίσεων, με απώτερο στόχο και σκοπό την προσφορά από μέρους της πολιτείας, ενός Γενικού Σχεδίου Υγείας που θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από τις αρχές της καθολικότητας και της ισότιμης πρόσβασης προς τους πολίτες της, το οποίο θα ανταποκρίνεται απόλυτα στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των πολιτών.

Εμείς, οι κυβερνητικοί ιατροί, ως επαγγελματίες υγείας δηλώνουμε την ετοιμότητα μας να συμβάλουμε τα μέγιστα, στα πλαίσια ενός υγειούς εργασιακού περιβάλλοντος, προς την ευόδωση και επιτυχία των Μεταρρυθμίσεων, με όραμα πάντοτε, το όφελος των ασθενών και με πλήρη επίγνωση των ευθυνών και των υποχρεώσεων μας καθώς επίσης και του καθοριστικού ρυθμιστικού ρόλου και ελέγχου που καλούμαστε να διαδραματίσουμε κατά την περίοδο της εφαρμογής και της Υλοποίησης του Γενικού Σχεδίου Υγείας, ρόλων που σαφέστατα και εκ των ων ουκ άνευ, δεν αποποιούμαστε και ούτε και θα αποποιηθούμε».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











266