ΠΑΣΥΚΙ: Διαμορφώνει τις τελικές της θέσεις επί του νομοσχεδίου για την αυτονόμηση


Τις τελικές του θέσεις επί του προσχεδίου του νομοσχεδίου για την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων διαμορφώνει σε συνεδρία του την Πέμπτη το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών(ΠΑΣΥΚΙ), ενώ την προσεχή Δευτέρα πραγματοποιείται η ετήσια Τακτική Συνέλευση της Συντεχνίας.

Όσον αφορά τη διαμόρφωση των τελικών θέσεων της συντεχνίας των κυβερνητικών ιατρών για την αυτονόμηση, αφού λάβουν την οριστική τους μορφή θα επιδοθούν, τόσο στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο(ΠΙΣ) όσο βεβαίως και στον Υπουργό Υγείας, Φίλιππο Πατσαλή. Υπενθυμίζεται πως η ΠΑΣΥΚΙ συμμετείχε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα με το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος(ΣΙΣ), στην παρουσία επίσης της Κλαδικής Ιατρών της ΠΑΣΥΔΥ, του Συνδέσμου Εκτάκτων και Συμβασιούχων Ιατρών Κύπρου(ΣΕΣΙΚ) και της Ένωσης Ιδιωτών Ιατρών Κύπρου (ΕΝΙΚ). Κατά την εν λόγω συνάντηση, ο ιατρικός κόσμος υιοθέτησε συλλογικά θέσεις περιστρεφόμενες γύρω από έξι άξονες.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί, ότι συνεδρία του περίπου προ δεκαπενθημέρου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΚΙ πήρε θέση κατά της μετατροπής των κρατικών νοσοκομείων σε οργανισμούς δημοσίου δικαίου, τασσόμενη ουσιαστικά εναντίον της προτεινόμενης μορφής αυτονόμησης.

Η Συνέλευση

Σε ό,τι αφορά την Ετήσια Τακτική Συνέλευση της Συντεχνίας, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, αυτή αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι πραγματοποιείται υπό το πρίσμα των εξελίξεων που αφορούν στις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της δημόσιας υγείας και τις αποφάσεις που έλαβε ή θα κληθεί να λάβει το Δ.Σ. της ΠΑΣΥΚΙ. Ως είθισται, κατά τη Συνέλευση η πρόεδρος της συντεχνίας Δρ. Μάρω Κοντού θα προβεί σε απολογισμό των πεπραγμένων του προηγούμενου χρόνου, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στα μέλη.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











336