ΠΑΣΥΚΙ: Δεν της έστειλε εγκαίρως τις προτάσεις το Υπουργείο και εμμένει στην απεργία μέχρι νεοτέρας…


Ούτε και την Παρασκευή ξεκαθάρισε κατά πόσο θα υλοποιήσουν ή όχι την προγραμματισθείσα για την προσεχή Τετάρτη 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν οι κυβερνητικοί ιατροί. Και αυτό παρά τη συνάντηση που είχε η ΠΑΣΥΚΙ με τον Υπουργό Υγείας Φίλιππο Πατσαλή, κατά την οποία συμφωνήθηκε όπως το Υπουργείο δώσει γραπτώς τις προτάσεις του σε σχέση με την ικανοποίηση των αιτημάτων της συντεχνίας, προκείμενου οι κυβερνητικοί ιατροί να μην προβούν σε απεργία.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΚΙ μετέβη στα γραφεία τη συντεχνίας όπου συνήλθε σ’ έκτακτη συνεδρία, αναμένοντας να λάβει τις γραπτές προτάσεις του Υπουργού, ώστε να τις συζητήσει, να τοποθετηθεί και ν’ απαντήσει, επίσης γραπτώς στο Υπουργείο. Ωστόσο, μέχρι την 13:30 μ.μ. το Υπουργείο Υγείας δεν απέστειλε στην ΠΑΣΥΚΙ γραπτώς τις προτάσεις που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που προηγήθηκε.

Έτσι, σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο πριν από τις δύο το απόγευμα της Παρασκευής το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΚΙ, αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει συνέλθει σε συνεδρία μετά τη συνάντηση που είχε με το Υπουργείο Υγείας για τα θέματά του. Ο Υπουργός Υγείας κινείται για να ικανοποιήσει τα αιτήματα των κυβερνητικών ιατρών. Η απεργία δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά εργασιακό εργαλείο. Αναμένουμε τις γραπτές προτάσεις του Υπουργού Υγείας και ακολούθως θα τοποθετηθούμε. Μέχρι τότε, παραμένουμε στην αρχική μας απόφαση για 24ωρη απεργία την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015».

Διαβάστε εδώ: Πήρε γραπτώς διαβεβαιώσεις από τον Υπουργό Υγείας και συνεδριάζει εκτάκτως το Δ.Σ. ΠΑΣΥΚΙ

Διαβάστε εδώ: Μάρω Κοντού: Τώρα τίθεται επί τάπητος πότε θα έχουμε τις θετικές απαντήσεις σε αυτά που ζητούμε




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











233