ΠΑΣΥΚΙ: Ανέστειλε την απεργία και ζητά συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών


Άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών για συζήτηση του θέματος του εφάπαξ, αλλά και των πολλαπλών διαχρονικών προβλημάτων του κλάδου τους ζητούν οι κυβερνητικοί γιατροί. Αυτό τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών(ΠΑΣΥΚΙ), διά της οποίας ανακοινώνει την απόφαση του Δ.Σ. της συντεχνίας γι’ αναστολή της προγραμματισμένης για αύριο 24ωρης απεργίας που είχε εξαγγείλει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΣΥΚΙ: «Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών, σήμερα, σε έκτακτη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισε την αναστολή της 24ωρης απεργίας που είχε εξαγγείλει για αύριο 19 Σεπτεμβρίου. Παρά το γεγονός ότι δεν είχε κληθεί στο διάλογο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Οικονομικών με συντεχνίες και οργανώσεις για εξεύρεση λύσης που αφορά το συνταξιοδοτικό, η απεργία έχει ανασταλεί ενόψει της γραπτής υπόσχεσης του Υπουργού Οικονομικών ότι θα συμπεριληφθεί και η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. στις συζητήσεις μαζί με τις άλλες οργανώσεις.

Τώρα, η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών ζητά άμεση συνάντηση με Υπουργό Οικονομικών για συζήτηση του πιο πάνω θέματος, αφού δεν ήμασταν παρόντες στη συζήτηση, και ταυτόχρονα να συζητήσουμε τα πολλαπλά και διαχρονικά προβλήματα των ιατρών που έχουν φτάσει στο τέλμα, ειδικά τώρα ενόψει της αναμενόμενης εφαρμογής του ΓΕΣΥ και αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











316