ΠΑΣΥΚΙ: Άμεση διαβούλευση Συντεχνίας-Υπ. Υγείας-Ιατρ. Σχολής ΠΚ για συνομολόγηση νέας συμφωνίας


Οι κυβερνητικοί γιατροί αξιώνουν την άμεση παγοποίηση της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ του Υπ. Υγείας και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου και δηλώνουν πρόθυμοι να συμβάλουν και να συνδράμουν στις διαδικασίες εκπαίδευσης των φοιτητών

Οι Διευθυντές κλινικών Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και Νοσοκομείου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ (ΝΑΜ ΙΙΙ) με την Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι) κατόπιν συνάντησης με θέμα την συζήτηση και ανάλυση της έκρυθμης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στις τάξεις των ιατρών που εργοδοτούνται στα εν λόγω νοσηλευτήρια, κατέληξαν ομόφωνα και ζητούν την άμεση παγοποίηση του συμφωνητικού συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου και άμεση έναρξη διαβούλευσης και διαπραγμάτευσης της ΠΑΣΥΚΙ, Υπουργείου Υγείας και Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου για την συνομολόγηση μιας νέας συμπεφωνημένης συμφωνίας.

Αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΚΙ:

«Πραγματοποιήθηκε στις 22 Αυγούστου συνάντηση μεταξύ των Διευθυντών κλινικών Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και Νοσοκομείου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ (ΝΑΜ ΙΙΙ) με θέμα την συζήτηση και ανάλυση της έκρυθμης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στις τάξεις των ιατρών που εργοδοτούνται στα εν λόγω νοσηλευτήρια, μετά την υπογραφή του συμφωνητικού συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Υγείας και Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου στις 28 Ιουλίου 2016 και που δυστυχώς συνομολογήθηκε εν πλήρη άγνοια της ΠΑΣΥΚΙ και των ιατρών μελών της.

Το συμπέρασμα της συνάντησης ήταν ομόφωνο με εισήγηση την άμεση παγοποίηση του εν λόγω συμφωνητικού συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου και άμεση έναρξη διαβούλευσης και διαπραγμάτευσης της ΠΑΣΥΚΙ, Υπουργείου Υγείας και Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου για την συνομολόγηση μιας νέας συμπεφωνημένης συμφωνίας που θα συνοδεύεται και θα θωρακίζεται από ορθολογικές νομικές ρυθμίσεις και κανονισμούς.

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών όπως και όλα τα μέλη της ανεξαιρέτως κλίμακάς και βαθμίδας, δηλώνει για ακόμη μια φορά ότι αντιμετωπίζει το θέμα της συνεργασίας μεταξύ των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κύπρου, θετικά.

Είναι αναγκασμένη όμως να καυστηριάσει την προσπάθεια να τεθούν στενά και εκβιαστικά χρονοδιαγράμματα προς τα μέλη της μέσω της χρονικής περιόδου που επιλέγηκε να υπογραφτεί το συμφωνητικό εν όψη της αμεσότητας για έναρξη της κλινικής εξάσκησης των φοιτητών.

Οι ιατροί των εν λόγω νοσηλευτηρίων όπως και το συνδικαλιστικό τους όργανο διακατεχόμενοι όπως πάντα από ευαισθησία και υπευθυνότητα δηλώνουν ότι σκοπός τους, δεν είναι να θυματοποιηθούν οι φοιτητές της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Ως προς τούτο οι κυβερνητικοί ιατροί είναι πρόθυμοι να συμβάλουν και να συνδράμουν, με την εμπειρία και την επιστημονική τους κατάρτιση που τους διακατέχει επί σειρά ετών, στις διαδικασίες εκπαίδευσης των φοιτητών, συμβάλλοντας έτσι στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κύπρου.

Οι θέσεις της ΠΑΣΥΚΙ έχουν κοινοποιηθεί ήδη γραπτώς μέσω επιστολής προς τον έντιμο Υπουργό Υγείας, οπού ταυτόχρονα καταθέτει την προθυμία και ετοιμότητα της, μέσω των σωστών διαδικασιών, που θα εδράζονται σε ορθές και στέρεες βάσεις να θωρακίσει την Συνεργασία αυτή.

Εν αναμονή της απάντησης του Υπουργού Υγείας, η ΠΑΣΥΚΙ προειδοποιεί ότι σε περίπτωση προσπάθειας άμεσης εφαρμογής του ¨δοτού¨ συμφωνητικού, θα αναγκαστεί να υπερασπιστεί με όλα τα νόμιμα μέσα τα δικαιώματα των μελών της, τα οποία επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι ήδη καταπατούνται».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter
267