ΠΑΣΥΚΙ: Αισθανόμαστε θύματα εμπαιγμού


Μετά τη μη έγκριση του νομοσχεδίου για μετατροπή των εκτάκτων/συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου

Η ΠΑΣΥΚΙ με ανακοίνωση της αναφέρει ότι:

«Στα πλαίσια της ενημέρωσης που έτυχε κατά την παράδοση του νομοσχεδίου «ο Περί της ρύθμισης της απασχόλησης εργοδοτουμένων αορίστου και ορισμένου χρόνου στη Δημόσια Υπηρεσία Νόμος του 2016» από την κυβερνητική πλευρά και της συζήτησης που ακολούθησε, περίμενε την έγκριση του πιο πάνω νομοσχεδίου στην επικείμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου και την επακόλουθη έγκαιρη προώθηση προς την Βουλή των Αντιπροσώπων για ψήφιση πριν το τέλος της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι ο στόχος αυτός δεν ήταν μόνο δικός μας, αλλά και στόχος της κυβερνητικής πλευράς.

Δυστυχώς οι μέχρι στιγμής πληροφορίες, ότι δεν έγινε κατορθωτή η συζήτηση/ έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο, επιβεβαιώνουν τους φόβους και τις ανησυχίες της Συντεχνίας.

Η εξέλιξη αυτή μας λυπεί αλλά και μας προκαλεί αγανάκτηση καθώς αισθανόμαστε θύματα εμπαιγμού. Είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε την απαρέσκεια μας προς τους χειρισμούς της κυβερνητικής πλευράς. Θεωρούμε ότι από την επίτευξη της πολυδιαφημιζόμενης συμφωνίας στις 8/2/2016 και έπειτα, η κυβερνητική πλευρά δεν έλαβε υπόψη της τα στενά χρονικά περιθώρια για την προετοιμασία του εν λόγω νομοσχεδίου και δεν προώθησε έγκαιρα το νομοσχέδιο προς συζήτηση.

Επειδή θεωρούμε ότι υπάρχει ακόμη η δυνατότητα διευθέτησης του ζητήματος που εγείρεται με την μη έγκαιρη κατάθεση προς συζήτηση και ψήφιση, καλούμε την κυβερνητική πλευρά να εξεύρει και να εφαρμόσει εκείνους τους μηχανισμούς επίλυσης του προβλήματος, αποδεικνύοντας γνήσιο ενδιαφέρον για το πρόβλημα που ταλανίζει τους έκτακτους/ συμβασιούχους.

Η λογική του «κατεπείγοντος» ως διαδικασία δεν μπορεί και δεν πρέπει να εφαρμόζεται μόνο όταν προωθούνται μέτρα εναντίον των δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως η ποινικοποίηση των απεργιών, αλλά και όταν πρέπει να παραχωρήσουμε αυτονόητα δικαιώματα προς τους εργαζομένους.

Το Δ.Σ. της ΠΑ.ΣΥ.ΚΙ θα παρακολουθήσει στενά την εξέλιξη και θα εξετάσει διεξοδικά όλα τα ενδεχόμενα για χειρισμό του θέματος, με στόχο την διασφάλιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων εκτάκτων/ συμβασιούχων.

Τέλος το Δ.Σ της ΠΑ.ΣΥ.ΚΙ καλεί το σύνολο των συναδέλφων να συσπειρωθεί γύρω του, κλείνοντας τα αυτιά σε οποιεσδήποτε διασπαστικές ενέργειες, για την επίτευξη των στόχων μας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











885