ΠΑΣΥΔΥ: Τροποποιείται η διαδικασία πρόσληψης νοσηλευτικού προσωπικού από τον ΟΚΥπΥ


«Ο ΟΚΥπΥ να προχωρήσει τάχιστα τις διαδικασίες και να ολοκληρωθεί η πρόσληψη νέου προσωπικού πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου»

Με ανακοίνωσή του Κλάδος Νοσηλευτικού Προσωπικού της ΠΑΣΥΔΥ αναφέρει:

«Σε σχέση με τη διαδικασία πρόσληψης νοσηλευτικού προσωπικού έχουμε ενημερωθεί απο την Διοίκηση του ΟΚΥπΥ ότι η διαδικασία που είχε αποφασιστεί, τροποποιείται με τρόπο ώστε να γνωστοποιηθεί η σειρά μοριοδότησης και να δοθεί το δικαίωμα στους αιτητές να υποβάλουν ένσταση.

Μετά την αξιολόγηση των ενστάσεων θα καταρτιστεί κατάλογος με τους 180 αιτητές με την ψηλότερη μοριοδότηση, από τους οποίους στη συνέχεια πιθανόν να ζητηθεί να παρακαθίσουν σε γραπτή εξέταση και ακολούθως θα προσέλθουν σε προφορική συνέντευξη.

Θεωρούμε ότι η πιο πάνω διαδικασία διασφαλίζει πλήρη διαφάνεια και αξιοκρατική αξιολόγηση. Πέραν όμως τούτου, εκφράζουμε την ανησυχία, ότι η όλη διαδικασία θα προκαλέσει καθυστέρηση στην αναμενόμενη για τον Ιούνιο πρόσληψη νέων νοσηλευτών.

Γι’ αυτό, καλούμε τον ΟΚΥπΥ να προχωρήσει τάχιστα τις διαδικασίες και να ολοκληρωθεί η πρόσληψη νέου προσωπικού πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, ώστε τα Δημόσια Νοσοκομεία να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών.

Τέλος συμπεραίνουμε ότι οι οποιεσδήποτε ενστάσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για αδιαφανείς διαδικασίες δεν ευσταθούν και μόνο αναστάτωση έχουν προκαλέσει με ορατό τον κίνδυνο να υπάρξει καθυστέρηση στην, από καιρό αναμενόμενη πρόσληψη προσωπικού».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











330