ΠΑΣΥΔΥ: Απογοήτευση και ανησυχία για τη διαδικασία της Αυτονόμησης των Δημόσιων Νοσοκομείων


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού-ΠΑΣΥΔΥ με ανακοίνωση του «εκφράζει τη έντονη απογοήτευση και ανησυχία σε σχέση με τον τρόπο που εξελίσσεται η διαδικασία της Αυτονόμησης των Δημόσιων Νοσοκομείων.

«ΟΙ προσδοκίες που υπήρχαν , για καλύτερη διαχείρηση-διοίκηση των νοσοκομείων, μέρα με την μέρα μειώνονται με τον τρόπο που λειτουργούν και αποφασίζουν τα διοικητικά όργανα του ΟΚΥπΥ.

Ως Κλάδος απο τη αρχή εκφράσαμε τη πρόθεση μας για συναίνεση μέσα από ένα καλόπιστο διάλογο με αλληλοσεβασμό. Δυστυχώς όμως οι αποφάσεις που παίρνονται εκ μέρους του ΟΚΥπΥ μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν έιναι αυτό που επιθυμούν .

Για τους πιο πάνω λόγους το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου, ως πρώτο μέτρο αντίδρασης, αποφασίζει τη προσωρινή αναστολή της συμμετοχής του στο διάλογο που είναι σε εξέλιξη και αφορά τις δομές και τα οργανογράμματα των νοσοκομείων.

Περαιτέρω μέτρα θα αποφασισθούν απο το νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο θα συνέλθει το συντομότερο για να αποφασίσει πως θα διαχειριστεί τη κατάσταση απο τούδε και στο εξής.

Παράλληλα καλούμε τον Υπουργό Υγείας, ως αρμόδιος, να παρέμβει ώστε η πορεία της Αυτονόμησης να συνεχίσει μέσα σε πνεύμα συναίνεσης και ομαλότητας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











329