ΠΑΣΥΔΥ: Αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις για τους επ’ αορίστου θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη


Η ΠΑΣΥΔΥ ανακοίνωσε ότι κατά την τελευταία συνεδρία της Μικτής Επιτροπής Προσωπικού έθεσε επιτακτικά και κατά προτεραιότητα, το θέμα της άμεσηςσυμμόρφωσης με την απόφαση του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών στην αίτηση με αρ. 338/2012, Μαρία Συρίμη κ.α. ν. Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και μετατροπής των συμβάσεων όσων εκ τω υπηρετούντων συναδέλφων έχουν συμπληρώσει υπηρεσία 30 μηνών, σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, στην υπό αναφορά συνεδρία η Επίσημη Πλευρά διαβεβαίωσε την ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ ότι η απόφαση του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών είναι απολύτως σεβαστή και ότι το θέμα τυγχάνει ήδη χειρισμού από το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία.

Η Οργάνωση αναφέρει πως στη βάση των προαναφερόμενων δεσμεύσεων, η ΠΑΣΥΔΥ έχει ζητήσει όπως σε νέα συνεδρία της ΜΕΠ μέχρι τέλος Ιανουαρίου, τύχει πλήρους ενημέρωσης για τις συγκεκριμένες κατηγορίες προσωπικού που επηρεάζονται (ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικά επαγγέλματα και όλοι οι συνάδελφοι των λοιπών επαγγελματικών κατηγοριών), με στόχο την οριστική ρύθμιση του θέματος.

Καταλήγοντας η ΠΑΣΥΔΥ αναφέρει πως «στην περίπτωση μη τήρησης των προαναφερόμενων δεσμεύσεων και προθεσμιών έχει αποφασίσει να προχωρήσει άμεσα σε προσφυγή στη Δικαιοσύνη επωμιζόμενη η ίδια εξ ολοκλήρου τα συνεπαγόμενα έξοδα για τα επηρεαζόμενα μέλη της Οργάνωσης, αξιώνοντας πλήρη σεβασμό στη σχετική απόφαση του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











256