ΠαΣΣΠ: H επιτυχία του ΓεΣΥ είναι ευθύνη όλων μας


Με ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων (ΠαΣΣΠ) αναφέρει:

"Μόλις λίγες ώρες απομένουν για να ανοίξει η αυλαία του ΓεΣΥ, αφού από αύριο 1η Ιουνίου 2019 θα αρχίσει να γράφεται ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του πολύπαθου τομέα της Υγείας στη χώρα μας. Η τεράστια αυτή κοινωνική μεταρρύθμιση που αποτέλεσε και αποτελεί επιτακτική απαίτηση και ανάγκη της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών και έχοντας περάσει εδώ και πολλές δεκαετίες από χίλια κύματα, εισέρχεται επιτέλους σε τροχιά εφαρμογής, καθώς πλέον οι δικαιούχοι θα αρχίσουν να επωφελούνται από τις υπηρεσίες του νέου Συστήματος Υγείας.

Όπως και κάθε άλλη μεταρρύθμιση ανάλογου βεληνεκούς έτσι και το ΓεΣΥ θα έχει σίγουρα αστοχίες, παραλείψεις και αντιξοότητες, αρκετές από τις οποίες έχουν αρχίσει να κάνουν ήδη την εμφάνισή τους και να εγείρουν ξανά ερωτήματα και προβληματισμούς. Το ΓεΣΥ δεν αποτελεί πανάκεια όλων των δεινών που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας σήμερα. Είναι, όμως, ένα οικοδόμημα στο οποίο θα χτίζουμε και θα επιδιορθώνουμε με στόχο τη δημιουργία ενός λειτουργικού και αποτελεσματικού συστήματος υγείας. Ενός συστήματος που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κυρίως όσων δε δύνανται να απολαμβάνουν ίσες ευκαιρίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όπως οι σπάνιοι ασθενείς που εκπροσωπούμε, παρότι αυτό συνιστά πάγιο και αναφαίρετο δικαίωμά τους.

Ως Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων (ΠαΣΣΠ) στηρίζουμε με πάθος από την πρώτη στιγμή το ΓεΣΥ και έχουμε στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, συμμετέχοντας ενεργά σε διαβουλεύσεις με τους καθ’ ύλην αρμόδιους και τον Υπουργό Υγείας. Καλούμε όλους να επιδείξουν ψυχραιμία και υπομονή, ιδιαίτερα σε αυτήν την πρώτη φάση υλοποίησης του ΓεΣΥ μέχρι την εξομάλυνση των αδυναμιών που παρουσιάζονται, και ανακοινώνουμε ότι έχουμε δημιουργήσει μια Ανοιχτή Γραμμή Επικοινωνίας και Συνηγορίας, ειδικά για τους ασθενείς με σπάνια και σύνθετα νοσήματα.

Στόχος της είναι η παροχή πληροφοριών και διευκρινίσεων για θέματα που αφορούν στο ΓεΣΥ, αλλά και η καταγραφή, αναφορά και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς κατά την πρόσβαση και εξυπηρέτησή τους στο περιβάλλον του νέου Συστήματος.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ανοιχτή Γραμμή Επικοινωνίας και Συνηγορίας της ΠαΣΣΠ στo τηλέφωνο 2220 3762.

H επιτυχία και η ευόδωση του ΓεΣΥ είναι ευθύνη όλων μας!"




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











352