ΠΑΣΙΝ: Το Υπουργείο Υγείας δεν έχει κοστολογήσει καθόλου σωστά τα περιστατικά


«Δεν είμαστε αντίθετοι με τις προσπάθειες του Υπουργείο Υγείας να μειώσει τις λίστες αναμονής, όμως έπρεπε να ρωτηθούμε πρώτα. Σε καμία περίπτωση δεν μας ρώτησαν. Λάβαμε απλά μια επιστολή που μας ενημέρωναν για τα σχέδια του υπουργείου.

Έστειλαν πακέτα τιμών, χωρίς ωστόσο να διαχωρίζεται το ποσό για τα έξοδα κλινικής και η αμοιβή του ιατρού».

Αυτά αναφέρει στο Ygeia-News ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ) Μάρκος Αγαθαγγέλου, σχετικά με την παραπομπή ασθενών από τις λίστες αναμονής του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΙΝ προσθέτει: «Δεν έχω δικαίωμα να πω στις ιδιωτικές κλινικές/νοσηλευτήρια ή στους ιδιώτες γιατρούς τι θα κάνουν. Αυτό που μας ενδιαφέρει ως ΠΑΣΙΝ είναι οι σωστές διαδικασίες και ο καθένας ας αποφασίσει μόνος του. Αν συμφέρει κάποιους ιδιώτες γιατρούς, είναι ελεύθεροι να κάνουν. Η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιωτικών νοσηλευτικών είναι στο αναπνευστήρα. Άρα υπάρχει περιθώριο να δεχθούν νέους ασθενείς, όπως παραπομπές από το δημόσιο. Υπάρχουν ιδιωτικά νοσηλευτήρια που δέχονται. Συνολικά μου έχουν απαντήσει 81 άτομα και κλινικές ότι θα συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα».

Ο Δρ. Αγαθαγγέλου διερωτάται: «Τι γίνεται με τυχόν επιπλοκές, ποιος θα τα αναλάβει αυτά. Αν δηλαδή ένας ασθενής εισαχθεί σε κάποια ιδιωτική κλινική για επέμβαση και μετά πάθει έμφραγμα, τι θα γίνει. Ποιος θα καλύψει τα επιπλέον έξοδα και ποιος παίρνει την ευθύνη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΙΣΝ καταλήγει: «Οι τιμές από τις ασφάλειες υγείας και οι τιμές που έδωσε το υπουργείο Υγείας στις πλείστες περιπτώσεις δεν συνάδουν, υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει κοστολογηθεί σωστά ή καθόλου τα περιστατικά. Γιατί αναγκάζουν τους ιδιώτες να ρίξουν τιμές;»

ΕΛΕΝΗ ΜΑΥΡΟΥΔΗ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











288