ΠΑΣΙΝ: Απαράδεκτες μεθοδεύσεις ΟΑΥ εναντίον των μελών μας


«Εάν ο ΟΑΥ επιθυμεί την επανέναρξη του διαλόγου να δώσει στον ΠΑΣΙΝ όλα τα δεδομένα και στοιχεία που έχει ζητήσει»

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ) σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι έχει γίνει δέκτης παραπόνων και αναφορών από μέλη του ότι, το τελευταίο διάστημα, προσεγγίζονται από στελέχη του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), τα οποία ζητούν την παρουσίαση οικονομικών στοιχείων.

«Στόχος είναι η, κατ΄ισχυρισμόν, εγγυημένη διασφάλιση των εισοδημάτων τους στην περίπτωση που ενταχθούν στο ΓεΣΥ», σημειώνεται.
Χαρακτηρίζοντας την μεθόδευση αυτή του ΟΑΥ ως «απαράδεκτη», ο σύνδεσμος αναφέρει πως αν και τα μέλη του έχουν κάθε δικαίωμα να διαβουλεύονται απευθείας με τον ΟΑΥ, εντούτοις αρνήθηκαν να δώσουν οποιαδήποτε στοιχεία και ενωμένα έχουν συνταχθεί με το φορέα που τα εκπροσωπεί. Αν ο ΟΑΥ είναι σε θέση να εγγυηθεί την οικονομική βιωσιμότητα οποιουδήποτε νοσηλευτηρίου, θα πρέπει να είναι σε θέση να το πράξει για όλα τα νοσηλευτήρια που θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ, αναφέρεται.
«Η σκόπιμη προσέγγιση μεμονωμένων νοσηλευτηρίων είναι αδιανόητη, αποτελεί κτύπημα κάτω από τη μέση και έχει προφανή στόχο. Όμως τέτοιες μεθοδεύσεις δεν μπορούν να υποσκάψουν την ενότητα του ΠΑΣΙΝ. Ελπίζουμε μόνο οι πρακτικές αυτές να μην έχουν χρησιμοποιηθεί και στο σχεδιασμό του ΓεΣΥ», προστίθεται.
Εάν ο ΟΑΥ επιθυμεί την επανέναρξη του διαλόγου με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, ώστε να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές ρυθμίσεις που καθιστούν εφικτή τη συμμετοχή των μελών μας στο ΓεΣΥ, σημειώνει ο ΠΑΣΙΝ, το μόνο που έχει να πράξει είναι το εύλογο και το αυτονόητο: να δώσει στον ΠΑΣΙΝ όλα τα δεδομένα και στοιχεία που έχει ζητήσει - τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
«Οποιαδήποτε συζήτηση γίνεται χωρίς να υπάρχουν δεδομένα, είναι εκ των πραγμάτων χωρίς αντίκρισμα και άνευ νοήματος. Στοιχεία χρειαζόμαστε για να ξέρουμε που βαδίζουμε. Με αυτά, ο ΠΑΣΙΝ είναι έτοιμος να επανέλθει στο τραπέζι του ουσιαστικού διαλόγου. Ο ΟΑΥ είναι;», καταλήγει η ανακοίνωση.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter616