ΠΑΣΕΣΙ: Οι ανάγκες σε ιατρικούς λειτουργούς ξεπερνούν κατά πολύ τους 35


Με ανακοίνωσή της Παγκύπρια Συντεχνία Εκτάκτων συμβασιούχων Ιατρών αναφέρει:

«Καλούμε τα διευθυντικά στελέχη του ΟΚΥΠΥ να είναι προσεκτικά στις δηλώσεις τους, ειδικά όσον αφορά τη στάση των συντεχνιών των εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτήρια. Η υπεύθυνη στάση που έχουμε τηρήσει μέχρι σήμερα όλες οι συντεχνίες, σεβόμενοι το σημαντικό έργο που πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την εφαρμογή του ΓεΣΥ, δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Όλες οι συντεχνίες των γιατρών έχουμε εμπλακεί σε εντατικό διάλογο με τον ΟΚΥΠΥ, υπό την ομπρέλα του Υπ. Υγείας, για όσο το δυνατόν ταχύτερη επίλυση των χρονίων προβλημάτων στη δημόσια υγεία, για τα οποία υπεύθυνοι δεν είναι οι εργαζόμενοι.Αντιθέτως, εμείς είμαστε οι πρώτοι που επισημαίνουμε τα προβλήματα και προτείνουμε λύσεις.

Ευελπιστούμε ότι οι όποιες διεργασίες προκύψουν μετά και τη γνωμάτευση της Επιτροπής Ελέγχου για το θέμα του διορισμού προέδρου ΔΣ ΟΚΥΠΥ, δεν θα επηρεάσουν τις πολυδιαφημιζόμενες αλλά και απαραίτητες για προκήρυξη εμάς προσλήψεις. Οι ανάγκες σε ιατρικούς λειτουργούς ξεπερνούν κατά πολύ τους 35 και έχουμε τη δέσμευση του ΟΚΥΠΥ ότι θα προχωρήσει με ταχείες διαδικασίες σε και νέων θέσεων, καθώς συνάδελφοι επιλέγουν να αφήσουν τα νοσηλευτήρια για να ενταχθούν στο ΓεΣΥ.

Φαίνεται ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια είναι αυτά που θα σηκώσουν το βάρος του ΓεΣΥ στα αρχικά στάδια της λειτουργίας του και είναι μεγάλη ευθύνη η προοετοιμασία τους για το μεγαλεπίβολο αυτό εγχείρημα. Οι ιατρικοί λειτουργοί είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε το βάρος που μας αναλογεί, όπως πάντα άλλωστε, αρκεί να έχουμε επαρκή διοικητική υποστήριξη».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.




Newsletter












260