ΠΑΣΕΣΙ: Ευελπιστούμε ότι αυτά που έχουμε στα χέρια μας, δεν είναι τα οριστικά συμβόλαια


Η Παγκύπρια Συντεχνία Εκτάκτων Συμβασιούχων Ιατρών ανακοινώνει ότι «έλαβε τη νέα έκδοση των συμβολαίων που προτείνει ο ΟΚΥΠΥ για τους γιατρούς που θα αποφασίσουν να συμβληθούν μαζί του ως νέο προσωπικό. Προγραμματίζεται Γενική Συνέλευση για την ερχόμενη Παρασκευή καθώς και ενημερωτική συνάντηση, καθώς το θέμα αφορά και μόνιμους συναδέλφους.

Εκ πρώτης όψεως, έχουν γίνει μικρές νομοτεχνικές βελτιώσεις και διορθώσεις βάσει της νομοθεσίας και των κανονισμών της αυτονόμησης. Αλλά παραμένουν αρκετές ασάφειες, αρκετές εκκρεμότητες και σίγουρα δεν δίνονται τα απαραίτητα κίνητρα που θα καταστήσουν τα συμβόλαια ελκυστικά για όλους τους γιατρούς.

Ευελπιστούμε ότι αυτά που έχουμε στα χέρια μας, δεν είναι τα οριστικά συμβόλαια. Χρειαζόμαστε χρόνο ώστε να ενημερώσουμε τα μέλη μας σε όλα τα νοσηλευτήρια και θα επανέλθουμε με την τελική μας θέση επί τούτων.

Για το θέμα της συνεισφοράς για το ΓΕΣΥ, μάλλον πρόκειται για κακόγουστη φάρσα εκ μέρους του υπ.Οικονομικών. Ως συμβασιούχοι επιβαρυνόμαστε, πέραν των μειώσεων του δημοσίου τομέα, με την καταβολή κοινωνικών ασφαλίσεων ως να ήμασταν ιδιώτες, δεν έχουμε ακόμα ενταχθεί σε Ταμείο Προνοίας και μας αποκόπτεται επιπλέον ποσό για φιλοδώρημα συμβασιούχου. Επιπλέον σε αυτά, καλούμαστε τώρα να καλύψουμε τις τρύπες που προφανώς θα προκύψουν στον προϋπολογισμό του ΓΕΣΥ, πληρώνοντας ποσοστό 3.2% για αρχή, σε αντίθεση με τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα, που θα καταβάλλουν το 1.7%. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











320