ΠΑΣΕΣΙ: Δυσαρέσκεια για εγγραφή Παιδιάτρων των κρατικών υπηρεσιών Υγείας στις λίστες του ΓΕΣΥ


Με ανακοίνωση της η Παγκύπρια Συντεχνία Εκτάκτων Συμβασιούχων Ιατρών (ΠΑΣΕΣΙ) αναφέρει:

«Εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια μας για την εγγραφή των Παιδιάτρων που υπηρετούν στις κρατικές υπηρεσίες Υγείας στις λίστες του ΓΕΣΥ, πριν να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις.

Καθημερινά οι Παιδίατροι γίνονται δέκτες αιτημάτων για εγγραφή, αλλά και ερωτήσεων για τον τρόπο λειτουργίας των ΠΙ στα δημόσια νοσηλευτήρια. Δυστυχώς ο τρόπος αυτός δεν έχει ακόμα διαμορφωθεί, παρά τις εντατικές διαβουλεύσεις μας με τον ΟΚΥΠΥ και το ΥΥ. Αναμένεται η προγραμματισμένη, από καιρό, συνεδρίαση του ΔΣ ΟΚΥΠΥ στις 16/05. Μέχρι τότε, όμως, οι συνάδελφοι Παιδίατροι, δρώντας με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό, αδυνατούν να αποδεκτούν αιτήματα εγγραφής, καθώς δεν γνωρίζουν ακόμα το καθεστώς εργασίας τους ως ΠΙ.

Επισημαίνεται ότι σήμερα οι Παιδίατροι στα δημόσια νοσηλευτήρια παρέχουν κυρίως υπηρεσίες δευτεροβάθμιας υγείας (νοσηλεία, εξειδικευμένα ιατρεία, κάλυψη τοκετών, διακομιδές), υπηρεσίες επείγουσας ιατρικής και υπηρεσίες εξωτερικού ιατρείου μόνο κατά τις πρωινές ώρες. Ο ρόλος του ΠΙ απαιτεί να γίνουν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των κλινικών, αλλά και αύξηση στη στελέχωση αυτών.

Καλούμε τον ΟΚΥΠΥ να ολοκληρώσει άμεσα τις απαραίτητες εσωτερικές διαδικασίες και να προχωρήσει στην ενημέρωση των συναδέλφων Παιδιάτρων για τον τρόπο λειτουργίας των Παιδιατρικών κλινικών μετά την 1η Ιουνίου. Το ίδιο αναμένουμε να γίνει και για τις υπηρεσίες δευτεροβάθμιας εξωνοσοκομειακής φροντίδας, η οποία επίσης ξεκινά τον Ιούνιο και η οποία επίσης χρήζει σημαντικής αναδιάρθρωσης, για να μπορέσουν τα δημόσια νοσηλευτήρια να συνεισφέρουν τα μέγιστα στο υπό διαμόρφωση ΓΕΣΥ. Ένα ΓΕΣΥ που με τα σημερινά δεδομένα θα βασιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό στις κρατικές υπηρεσίες Υγείας, με ότι συνεπάγεται αυτό. Δεν θα δεχτούμε να αναρτηθούν τα ονόματα μας στις λίστες του ΟΑΥ χωρίς να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις για την εύρυθμη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων, για να ανταπεξέλθουν στην αναμενόμενη αύξηση της προσέλευσης».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











284