Νέα μέθοδος για αντιμετώπιση της κολπικής ξηρότητας


ΤΟΥ ΔΡΟΣ ΤΑΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ*

Η κολπική ξηρότητα είναι ένα κοινό πρόβλημα για τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, αλλά και μετά. Παρόλα αυτά ανεπαρκής λίπανση του κόλπου μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Η κολπική ξηρότητα είναι ένα κύριο χαρακτηριστικό της κολπικής ατροφίας (ατροφική κολπίτιδα), το οποίο σημαίνει λέπτυνση και φλεγμονή των κολπικών τοιχωμάτων λόγω της μείωσης των οιστρογόνων.

Τα κλασικά σημεία  και συμπτώματα για την κολπική ξηρότητα είναι:

  1. Κνησμός ή τσούξιμο - στο  άνοιγμα του κόλπου και στο κατώτερο τμήμα του κόλπου
  2. Αίσθημα καύσου
  3. Πόνος
  4. Πόνος ή ελαφρά αιμορραγία όταν υπάρχει σεξουαλική επαφή
  5. Συχνουρία
  6. Υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις

Τι προκαλεί την κολπική ξηρότητα;

Τα μειωμένα επίπεδα οιστρογόνων είναι η κύρια αιτία της κολπικής ξηρότητας. Τα οιστρογόνα, μια γυναικεία ορμόνη, βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του κολπικού ιστού, διατηρώντας την κανονική λίπανση του κόλπου, την ελαστικότητα των ιστών και την οξύτητα.

Οι παράγοντες αυτοί δημιουργούν μια φυσική άμυνα κατά των λοιμώξεων του κόλπου και του ουροποιητικού συστήματος. Όμως, όταν μειώνονται τα επίπεδα των οιστρογόνων, μειώνεται και αυτή η φυσική άμυνα, οδηγώντας σε μια λεπτότερη, λιγότερο ελαστική και πιο εύθραυστη κολπική επένδυση του κόλπου με αυξημένο κίνδυνο λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος.

Τώρα υπάρχει λύση

Οι θερμικά ελεγχόμενες ραδιοσυχνότητες (RF) ThermiVa συσφίγγουν άμεσα τους αιδοιοκολπικούς ιστούς (εξακολουθώντας ωστόσο να δρουν συσφιγκτικά για αρκετούς μήνες μετά την εφαρμογή) και είναι αποτελεσματικές στη μη χειρουργική αιδοιοκολπική σύσφιξη.

  • Oι θερμικά ελεγχόμενες ραδιοσυχνότητες είναι η μόνη διαθέσιμη μέθοδος που ενισχύει τον σχηματισμό νέου κολλαγόνου και ελαστίνης και προκαλεί νεοαγγειογένεση, με αποτέλεσμα τη βελτίωση του δερματικού τόνου και της αιδοιοκολπικής ευαισθησίας.
  • Η σύσφιξη των κολπικών ιστών μειώνει την κολπική χαλάρωση, την ουρική ακράτεια λόγω στρες, την υπερδραστηριότητα κύστης και την ήπια προς μέτρια κυστοκήλη και ορθοκήλη.
  • Οι θερμικά ελεγχόμενες ραδιοσυχνότητες οδηγούν στη βελτίωση της αιδοιοκολπικής ροής αίματος που ρυθμίζει την κολπική αιμάτωση και βελτιώνει τη συνολική ευαισθησία της κλειτορίδας και των αιδοιοκολπικών ιστών.
  • Η οργασμική δυσλειτουργία μπορεί να βοηθηθεί από τις θεραπείες των θερμικά ελεγχόμενων ραδιοσυχνοτήτων (RF).

Μεταξύ των τοκετών – συχνά πολλαπλών τοκετών- και των πτωτικών επιπέδων των οιστρογόνων λόγω εμμηνόπαυσης, ο κόλπος υπόκειται σε πλήθος αλλαγών που οδηγούν σε μια καθορισμένη ακολουθία καταστάσεων που ξεκινά με αιδοιοκολπική χαλάρωση και μειωμένη ελαστικότητα και περιλαμβάνει ατροφική κολπίτιδα (οδηγεί σε χρόνιο ερεθισμό και δυσφορία), ακράτεια ούρων και διάφορες εκδηλώσεις πόνου κατά την επαφή και άλλων  σεξουαλικών δυσλειτουργιών. Ορισμένες ή και όλες αυτές οι καταστάσεις μπορεί να συνυπάρχουν και η ηλικία εκδήλωσής τους ενδέχεται να διαφέρει. Η αντιμετώπιση των εν λόγω καταστάσεων είναι προβληματική καθώς οι γυναίκες δυσκολεύονται να συζητήσουν αυτά τα θέματα με τον γιατρό ή τον γυναικολόγο τους.

Η θεραπεία thermiVA είναι η πρώτη μη επεμβατική θεραπεία παγκοσμίως αυτή τη στιγμή, με εκπληκτικά αποτελέσματα, μικρό αριθμό συνεδριών (1- 3 τουλάχιστον,χωρίς  καμία παρενέργεια και μηδενικό χρόνο αποθεραπείας

Ενδειξεις ThermiVa

Ακράτεια

Πυελική πρόπτωση

Ατροφική κολπίτιδα

Ατροφική Αιδοιοκολπίτιδα

Οργασμική Δυσλειτουργία

*Μαιευτήρας-Γυναικολόγος

Εξειδικευθεις στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση

και Γυναικολογική Ενδοκρινολογία

Ιδιωτικό Ιατρείο Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο

Τηλ: 224 69275 ή Κινητό: 99 643922

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter
2093