Παρέμβαση Δημάρχων της Μείζονος Λεμεσού για τα προβλήματα στο Ιατρικό Κέντρο Λινόπετρας


Με υπόμνημα τους προς τον Υπουργό Υγείας, οι Δήμαρχοι Μέσα Γειτονιάς, Αγίου Αθανασίου και Γερμασόγειας, θα ζητήσουν την προώθηση λύσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Διαδημοτικό Ιατρικό Κέντρο της Λινόπετρας, με βασικότερο το θέμα της υποστελέχωσης του.

Το πρωί, οι Δήμαρχοι Αγίου Αθανασίου, Μαρίνος Κυριάκου και Γερμασόγειας, Κυριάκος Ξυδιάς, εκπροσωπώντας και το Δήμαρχο Μέσα Γειτονιάς, Δώρο Αντωνίου, που απουσιάζει στο εξωτερικό, επισκέφθηκαν το ιατρικό κέντρο και συνομίλησαν με τη διεύθυνση, το προσωπικό και τους ασθενείς, καταγράφοντας προβλήματα και εισηγήσεις.

Όπως δήλωσαν στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) οι δυο Δήμαρχοι, η επίσκεψη κρίθηκε αναγκαία μετά από συνεχή παράπονα που έφτασαν στους τρεις Δήμους που εξυπηρετεί το ιατρικό κέντρο και τα οποία εστιάζονται στην υποστελέχωση του σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό.

"Για εμάς αυτό το κέντρο είναι κεφάλαιο για το Δήμο, γιατί εξυπηρετεί τους δημότες του Δήμου αλλά και της Μέσα Γειτονιάς και της Γερμασόγειας ", ανέφερε ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου, ο οποίος σημείωσε πως "το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει αξιολογηθεί σωστά από το κράτος και πιστεύω πως, αν αξιολογηθεί σωστά, θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που θέλουμε".

Είναι αδιανόητο, συνέχισε ο Μαρίνος Κυριάκου, στα επτά χρόνια λειτουργίας του κέντρου, να μην το έχει επισκεφθεί ο οποιοσδήποτε αρμόδιος, "είτε είναι Υπουργός, είτε Διευθυντής του Υπουργείου ή οποιοσδήποτε άλλος, που θα μπορούσε να δει επί τόπου τα προβλήματα".

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Γερμασόγειας, Κυριάκος Ξυδιάς, ανέφερε πως "υπάρχουν σοβαρά ζητήματα υποστελέχωσης και θέλουμε, με τη δική μας παρουσία εδώ, να στείλουμε το μήνυμα στο Υπουργείο Υγείας ότι πρέπει να παρέμβει άμεσα για να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα".

"Ταυτόχρονα έχουν τεθεί και κάποια γραφειοκρατικά ζητήματα που θεωρούμε ότι μπορούν πολύ εύκολα να επιλυθούν και σε ό,τι μας αφορά, έχουν τη διάθεση και οι δικές μας υπηρεσίες να επιλύσουν κάποια μικρά προβλήματα", είπε ο κ.Ξυδιάς, διαμηνύοντας ότι "το Διαδημοτικό Ιατρικό Κέντρο Λινόπετρας είναι ένα στολίδι και θέλουμε να παραμείνει στολίδι, άρα το Υπουργείο Υγείας οφείλει να το στελεχώσει σωστά για να μπορεί να παρέχει τις απαιτούμενες υπηρεσίες".

Σε σχετική ερώτηση, αναφέρθηκε ενδεικτικά πως, ενώ το ιατρικό κέντρο θα έπρεπε να στελεχώνεται με πέντε γιατρούς, αυτή τη στιγμή στελεχώνεται με τρεις, οι δυο γραμματείς δεν επαρκούν για να διεκπεραιώσουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, ενώ την ίδια ώρα, δεν υπάρχει ούτε κλητήρας, τα καθήκοντα του οποίου καλούνται να εκτελέσουν οι ίδιοι οι γιατροί και το παραϊατρικό προσωπικό.

Οι τρεις Δήμαρχοι, με την καταγραφή των προβλημάτων που παρουσιάζονται, θα αποστείλουν γραπτό υπόμνημα στον Υπουργό Υγείας, ζητώντας την εξεύρεση λύσεων το συντομότερο δυνατόν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











527