Πρόγραμμα Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Λευκωσίας: Μνημόνιο Συνεργασίας με MedVenom


Το Πρόγραμμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και η νεοφυής (start-up) εταιρεία MedVenom Ltd, προχώρησαν στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την ανάπτυξη, υποστήριξη και μεταφορά τεχνογνωσίας στον τομέα των πεπτιδίων από δηλητήρια ενδημικών ειδών

Το Μνημόνιο υπογράφηκε, εκ μέρους της MedVenom Ltd, από τον κ. Σωκράτη Τσινόγλου, και εκ μέρους του Πανεπιστημίου Λευκωσίας από τον Πρόεδρο του Τμήματος Επιστημών Ζωής και Υγείας, Δρα Κυριάκο Φελέκκη.

Η εταιρία MedVenom Ltd είναι η πρώτη και μοναδική εταιρία στο είδος της στην Κύπρο και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εταιρία έχει στόχο την απομόνωση, αξιολόγηση και αξιοποίηση των δηλητηρίων από ενδημικά είδη της Κυπριακής πανίδας και χλωρίδας. Τα τελευταία χρόνια τα δηλητήρια διαφόρων οργανισμών έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των ερευνητών σε όλο τον κόσμο για την απομόνωση και ανάπτυξη θεραπευτικών μέσων για διάφορες ασθένειες. Επιπλέον βρίσκουν εφαρμογή και τυγχάνουν αξιοποίησης στην κοσμετολογία και στη βιομηχανία αγροχημικών.

Το μνημόνιο συνεργασίας έχει τριετή διάρκεια και έχει σκοπό την υποστήριξη και τη μεταφορά τεχνογνωσίας από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ειδικότερα από τη μονάδα Πεπτιδικής Χημείας του Προγράμματος Φαρμακευτικής, καθώς και στη συμμετοχή σε κοινές ερευνητικές δράσεις.

Αναφερόμενος στο Μνημόνιο, ο Δρ Φελέκκης επισήμανε πως πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία, με σημαντική ερευνητική προοπτική και συνεχάρη τον Επίκουρο Καθηγητή Γιάννη Σαρηγιάννη και τον κ. Σωκράτη Τσινόγλου, καθώς και τους συνεργάτες του, Μιχάλη Πιερίδη και Αλέξανδρο Γεωργιάδη, για την ανάπτυξη της συνεργασίας. Τόνισε πως το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στηρίζει τις νεοφυείς (start-up) εταιρείες με όλες του τις δυνάμεις.

Στη φωτογραφία: Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο Δρ Γιάννης Σαρηγιάννης, ο Δρ Κυριάκος Φελέκκης, ο Σωκράτης Τσινογλου, ο Αλεξανδρος Γεωργιάδης και ο Μιχάλης Πιερίδης.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


997