Παν. Λευκωσίας: Ανοιχτή εκδήλωση για μικροβιακή ανθεκτικότητα και αντιβιοτικά


Από τους φοιτητές του Προγράµµατος Φαρµακευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας 

Το «Pharmacy Club» του Προγράμματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας προσκαλεί το κοινό και τους επαγγελματίες υγείας σε ενημερωτική εκδήλωση για την καλή χρήση των αντιβιοτικών και την αντιμετώπιση της μικροβιακής αντίστασης. Η εκδήλωση έχει οργανωθεί και θα παρουσιαστεί από τους φοιτητές του Προγράµµατος Φαρµακευτικής, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, στις 6 μ.μ., στο CINE studio του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Η Παγκόσμια εβδομάδα ευαισθητοποίησης για τα αντιβιοτικά είναι μια ετήσια παγκόσμια εκστρατεία. Σκοπός της είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά, την ενθάρρυνση της βέλτιστης πρακτικής μεταξύ του ευρέος κοινού, των επαγγελματιών υγείας, καθώς και των υπευθύνων για χάραξη πολιτικής, με έμφαση στον ρόλο του φαρμακοποιού.

Η μικροβιακή ανθεκτικότητα αποτελεί μια παγκόσμια κρίση και ένα μείζον θέμα δημόσιας υγείας. Απαιτείται σταθερή δράση σε όλα τα επίπεδα για να διατηρηθεί η αποτελεσματικότητα των αντιβιοτικών και να αποφευχθεί η συνεχής εξάπλωση της αντίστασης.

Πληροφορίες: Δρ Αλίκη Πελετίδη, Peletidi.a@unic.a.cy




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











800