Ιατρική Σχολή ΠΛ: Συνεχίζεται η δωρεάν προσφορά του τεστ Παπανικολάου σε γυναίκες από τρίτες χώρες


Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Οικιακών Βοηθών «Obreras Empowered» και την στήριξη του Ιστοπαθολογικού και Κυτταρολογικού Ιατρικού Κέντρου Δρ. Δώρου Λυσιώτη συνεχίζουν τις δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας για οικιακές βοηθούς από τρίτες χώρες.   Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου εξετάστηκαν 15 γυναίκες ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα, έχουν επωφεληθεί της δωρεάν εξέτασης 70 γυναίκες.

Οι εξετάσεις διενεργούνται μία φορά το μήνα στις εγκαταστάσεις της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Έγκωμη από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Μαιευτικής και Γυναικολογίας, Δρ. Σάββα Αργυρίδη, βοηθούμενο από εθελοντές φοιτητές ιατρικής.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο τέταρτος συχνότερος καρκίνος στις γυναίκες. Το 2018 διαγνώστηκαν 570,000 νέες περιπτώσεις, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 6,6% όλων των γυναικείων καρκίνων.  Περίπου το 90% των θανάτων από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας εμφανίζεται σε χώρες χαμηλού και μέσου βιοτικού επιπέδου.

Στη φωτογραφία ο γυναικολόγος Δρ. Σάββας Αργυρίδης με φοιτητές της Ιατρικής Σχολής και εκπροσώπους του Συνδέσμου Obreras Empowered.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1062