Δωρεάν Οφθαλμολογικές εξετάσεις από Ιατρική Σχολή Παν. Λευκωσίας και Οφθαλμολογικό Κέντρο Πάνθεο


Η Κινητή Μονάδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σε συνεργασία με το Οφθαλμολογικό Κέντρο Πάνθεο, επισκέφθηκαν πρόσφατα την κοινότητα Κυπερούντας και παρείχαν δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις σε κατοίκους της κοινότητας.   

Οι φοιτητές Ιατρικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας που συμμετείχαν στην εξόρμηση είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν στη λήψη του ιατρικού ιστορικού, στον έλεγχο της εσωτερικής πίεσης του ματιού και της οπτικής οξύτητας, και να εκπαιδευτούν στην ανίχνευση σοβαρών οφθαλμολογικών παθήσεων από τους οφθαλμίατρους Θεόδωρο Ποταμίτη, Κάτια Παπασταύρου, Αντιγόνη Κουκκουλή, και Αλέξανδρο Τοπαλίδη.  Η προσέλευση στην αίθουσα πολλαπλής χρήσης της κοινότητας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις, ήταν αθρόα.  Συνολικά 40 ασθενείς εξετάσθηκαν δωρεάν.

Η Κινητή Μονάδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2012.  Μέχρι τώρα έχει επισκεφθεί δεκάδες κοινότητες της Κύπρου προσφέροντας δωρεάν γενικές και εξειδικευμένες διαγνωστικές εξετάσεις σε διάφορες κατηγορίες συνανθρώπων μας: κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, ηλικιωμένους, πρόσφυγες και αιτούντες ασύλου αλλά και στο ευρύ κοινό κατά την διάρκεια φιλανθρωπικών εκδηλώσεων. Επίσης, η Κινητή Ιατρική Μονάδα δραστηριοποιείται σε θέματα προαγωγής της υγείας προσφέροντας ενημέρωση σε ομάδες μαθητών γυμνασίων και λυκείων και σε ηλικιωμένους.   




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1000