Διάλεξη Γιώργου Παξινού, με θέμα τον ανθρώπινο εγκέφαλο, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας


Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας παρουσιάζει τον Γιώργο Παξινό, έναν από τους κορυφαίος νευροεπιστήμονες στον κόσμο. Ο Καθηγητής Παξινός θα δώσει διάλεξη στην αγγλική γλώσσα με θέμα τον ανθρώπινο εγκέφαλο ‘Is the brain in the goldilocks zone?’ Τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 στις 6 μ.μ., στο αμφιθέατρο ΟΥΝΕΣΚΟ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Είσοδος ελεύθερη.

Ο Γιώργος Παξινός κατάγεται από την Ιθάκη. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Berkeley, McGill και Yale και ήταν επισκέπτης επιστήμονας στο Cambridge, στην Οξφόρδη, στο Stanford και στο UCLA. Είναι καθηγητής Ιατρικών Επιστημών της Neuroscience Research Australia και στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Σίδνεϋ.

Έχει εντοπίσει και ονομάσει περισσότερες περιοχές του εγκεφάλου από οποιονδήποτε στην ιστορία (94 πυρήνες) και δημοσίευσε 58 βιβλία, το πρώτο του, The Rat Brain in Stereotaxic Coordinates, είναι η δημοσίευση με τις περισσότερες αναφορές στη νευροεπιστήμη και, για δεκαετίες, το τρίτο βιβλίο με τις περισσότερες αναφορές όλων των επιστημών όλων των εποχών.

Η πρώτη έκδοση του βιβλίου Atlas of the Human Brain έλαβε το Βραβείο Αριστείας για Εκδόσεις της Ιατρικής Επιστήμης από την Ένωση Αμερικανών Εκδοτών και η τελευταία έκδοση το Βραβείο Εικονογραφημένου Βιβλίου της Βρετανικής Ιατρικής Ένωσης.

Το 2021 δημοσίευσε το πρώτο του μυθιστόρημα «Ο Αμαζόνιος ανάμεσα μας» μια πολυεπίπεδη ιστορία που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα μιας εικοσαετίας με τη βαθιά πεποίθηση ότι η Επιστήμη, η Ιστορία και η Φιλοσοφία υπηρετούν το ουμανιστικό ιδεώδες.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











494