Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Επιτυχής πιστοποίηση μεθόδου αξιολόγησης των Οικογενειακών ιατρών


Του Μεταπτυχιακού προγράμματος στην Οικογενειακή Ιατρική από το Βασιλικό Κολέγιο Γενικών Ιατρών (RCGP) για απόκτηση του τίτλου MRCGP [INT]

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, από το 2014 προσφέρει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Οικογενειακή Ιατρική, ένα δομημένο πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής ανάπτυξης, το οποίο απευθύνεται σε ιατρούς πρωτοβάθμιας φροντίδας όπως οικογενειακούς ιατρούς και ιατρούς που εργάζονται στην κοινότητα με ειδίκευση στην παθολογία, παιδιατρική ή γυναικολογία.

Το Σεπτέμβριο του 2015, το πρόγραμμα έλαβε την πρώτη πιστοποίηση για ικανοποίηση των κριτηρίων αξιολόγησης του Βασιλικού Κολεγίου Γενικών Ιατρών του Ηνωμένου Βασιλείου, ούτως ώστε να μπορεί να αναπτύσσει και να παρέχει τις αξιολογήσεις για απόκτηση του επαγγελματικού τίτλου MRCGP [INT] (International Μember of the Royal College of General Practitioners UK). Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού, αναπτύχθηκε μια αξιόπιστη μέθοδος αξιολόγησης των γνώσεων και δεξιοτήτων των φοιτητών- ιατρών βασισμένη σε διεθνή πρότυπα.

Πρόσφατα, το Βασιλικό Κολέγιο Γενικών Ιατρών επανήλθε, όπως προβλέπουν οι διαδικασίες του, για να πιστοποιήσει ξανά τις μεθόδους αξιολόγησης του προγράμματος. Η αποτίμηση του έργου της ομάδας του μεταπτυχιακού προγράμματος στην Οικογενειακή Ιατρική ήταν εξαιρετικά θετική και το Βασιλικό Κολέγιο ανανέωσε για ακόμη τρία έτη την πιστοποίηση. Αυτό είναι το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πιστοποίησης που μπορεί να απονεμηθεί σε ένα οργανισμό μετά την επαναξιολόγηση του.

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, είναι η πρώτη Ιατρική Σχολή παγκοσμίως που ανέπτυξε και παρέχει αξιολογήσεις μέσω των οποίων οι οικογενειακοί ιατροί μπορούν να πάρουν τον τίτλο MRCGP [INT]. Σε άλλες χώρες, οι αξιολογήσεις αυτές παρέχονται από τα Υπουργεία Υγείας ή άλλους κρατικούς φορείς. Ήδη, τέσσερεις Κύπριοι γιατροί έχουν αποκτήσει τον τίτλο MRCGP [INT] μέσω αυτής της μεθόδου αξιολόγησης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











376