«Εσένα, πως σου φέρθηκε η Πανδημία;» Αξιολόγηση Ψυχολογικών Επιδράσεων της COVID-19


Έρευνα του Κέντρου Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης Πανεπιστημίου Κύπρου  

Εδώ και αρκετούς μήνες καλούμαστε να συμβάλουμε ενεργά στην αντιμετώπιση της πανδημίας που προκλήθηκε λόγω του COVID-19. Επιπρόσθετα, μετά την λήξη των αυστηρών περιοριστικών μέτρων τον περασμένο Μάιο, έχει γίνει σταδιακή προσπάθεια επιστροφής στην καθημερινότητα. Παράλληλα όμως, πρέπει να εφαρμόζουμε μέτρα προστασίας ώστε να περιορίσουμε τη μετάδοση του COVID-19 που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε έξαρση. 

Η παρούσα έρευνα του Κέντρου Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης του Πανεπιστημίου Κύπρου (ΚΕΝ) πραγματοποιείται με αφορμή την επικρατούσα κατάσταση, ώστε να αξιολογήσει επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία και στην ποιότητα ζωής των πολιτών. Είναι η Β’ φάση έρευνας που διεξήχθη από την ομάδα του ΚΕΝ τον περασμένο Απρίλιο, τα αποτελέσματα της οποίας έχουν δημοσιευτεί στο International Journal of Environmental Research and Public Health και μπορείτε να βρείτε εδώ. Η αρχική έρευνα με περισσότερες από 1600 συμμετοχές, έδειξε σημαντικά αυξημένα συμπτώματα άγχους και μείωση στην ποιότητα των κυπρίων στην πρώτη φάση της πανδημίας και εν καιρώ εγκλεισμού. Παράλληλα, η πλειονότητα των συμμετεχόντων δήλωσε σημαντική μείωση στην ποιότητα ζωής και μεγάλη ανησυχία για την οικονομική τους κατάσταση.

Η έρευνα απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών. Η συμμετοχή είναι ανώνυμη και εθελοντική. Καλείστε να απαντήσετε σε ένα ανώνυμο διαδικτυακό ερωτηματολόγιο διαρκείας 9-11 λεπτών.  Η έρευνα έχει λάβει έγκριση από την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής Κύπρου (ΕΕΒΚ ΕΠ 2020.01.54.) .

Απώτερος στόχος μας είναι η συλλογή δεδομένων από μεγάλο δείγμα πληθυσμού, ώστε τα αποτελέσματα της έρευνας να αξιοποιηθούν από αρμόδιους φορείς για τις ανάγκες των πολιτών και να οδηγήσουν στην εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης, διαχείρισης και στήριξης.

Για να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο, πατήστε σε αυτό το σύνδεσμο:

Αξιολόγηση Ψυχολογικών Επιδράσεων της Πανδημίας COVID-19 - Evaluation of Psychological Effects of COVID-19 Pandemic

Εάν ο παραπάνω σύνδεσμος δεν λειτουργεί, δοκιμάστε να αντιγράψετε τον παρακάτω σύνδεσμο στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού: https://redcap.ucy.ac.cy/surveys/?s=ELYCXAA4AE

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνηση σχετικά με τη έρευνα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Διευθύντρια του Ερευνητικού Κέντρου Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας, Φώφη Κωνσταντινίδου, fofic@ucy.ac.cy ή με την διδακτορική φοιτήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας και Ειδική Επιστήμονα του Κέντρου Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης, Ιουλία Σολωμού, isolom01@ucy.ac.cy.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











937