Συνεργασία Ινστιτούτου Έρευνας Καρκίνου - Οργανισμού Κ. Παπαέλληνα - Ιατρικής Σχολής Perelman Παν. Πενσυλβάνιας


Υπογράφηκε σήμερα Μνημόνιο Επιστημονικής, Ιατρικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας μεταξύ της Ιατρικής Σχολής Perelman στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας (Penn) στη Φιλαδέλφεια, ΗΠΑ, του  Ινστιτούτου Έρευνας  Καρκίνου Κύπρου (CCRI) και του "Οργανισμού Κώστα Παπαέλληνα" (CPO) (Cyprus Pharmaceutical Organisation Ltd).

Η συνεργασία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη ερευνητικών προγραμμάτων στην ακτινοθεραπεία του καρκίνου και, συγκεκριμένα, στη θεραπεία ακτινοβολίας πρωτονίων, στην ανταλλαγή ερευνητών/τριών, φοιτητών/τριών και άλλων επιστημόνων παρόμοιων ειδικοτήτων και στη μεταφορά γνώσεων μεταξύ των καθηγητών/τριών και ερευνητών/τριών του τμήματος ακτινολογικής ογκολογίας στο Penn, το οποίο στεγάζει το Roberts Proton Therapy Center, το μεγαλύτερο κέντρο θεραπείας πρωτονίων με άλλες μορφές θεραπείας ακτινοβολίας κάτω από μια στέγη στον κόσμο, του CCRI και του CPO στην Κύπρο.

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ογκολογικής ακτινοβολίας της Penn Medicine προσφέρει τις τελευταίες επιλογές τεχνολογίας και θεραπείας, οι οποίες παρέχονται από γιατρούς και κλινικό προσωπικό που είναι κορυφαίοι/ες στους τομείς τους. Αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς του έχουν, επίσης, πρόσβαση στις τελευταίες έρευνες και κλινικές εξελίξεις.

Αυτή η συνεργασία παρέχει την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να συμβάλουν στην ανάπτυξη νέων τεχνικών ελέγχου του καρκίνου και να ενισχύσουν την επιστημονική συνεργασία ΗΠΑ-Κύπρου ενώ αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο έργο της εγκατάστασης του πρώτου κέντρου θεραπείας πρωτονίων στην Κύπρο, το οποίο θα καταστήσει την Κύπρο σημαντικό κέντρο αριστείας για τη θεραπεία πρωτονίων στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Η συνεργασία μεταξύ των τριών μερών είναι επίσης ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας στην Κύπρο.

Το Ινστιτούτο Έρευνας Καρκίνου Κύπρου (CCRI), είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με έδρα τη Λευκωσία, αποτελεί κοινοπραξία του Πανεπιστημίου Κύπρου, του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος και του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου. Το Ινστιτούτο στοχεύει να καταστεί ένα κορυφαίο ερευνητικό Κέντρο Έρευνας Καρκίνου, δημιουργώντας γέφυρες επικοινωνίας και μεταφοράς γνώσεων με αντίστοιχα Κέντρα Αριστείας στο εξωτερικό και συνέργειες με άλλα κέντρα στην Κύπρο ενώ επιδίωξή του είναι και η προσφορά ευκαιριών εκπαίδευσης και κατάρτισης νέων επιστημόνων.

Μέσω των σύγχρονών εγκαταστάσεων που θα δημιουργηθούν, του  εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας που θα αποκτηθεί αλλά κυρίως βάσει μιας ισχυρής διεπιστημονικής ερευνητικής ομάδας, το Ινστιτούτο στοχεύει να δημιουργήσει ένα εθνικό δίκτυο Ερευνητικής Αριστείας σε θέματα καρκίνου, αναδεικνύοντας, με τον τρόπο αυτό, την Κύπρο σε κέντρο έρευνας για τον καρκίνο και φροντίδας των ασθενών, καθώς και  σε ένα εκκολαπτήριο νέων επιστημόνων.

Το Ινστιτούτο Έρευνας Καρκίνου Κύπρου στοχεύει στην προώθηση της αριστείας στον τομέα της έρευνας για τον καρκίνο και στην ανάπτυξη και αξιοποίηση καινοτόμων διαγνωστικών και θεραπευτικών προσεγγίσεων ενάντια στον καρκίνο.

Ο «Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα» (CPO), αποτελεί όμιλο εταιρειών, με την «Φαρμακευτική Οργάνωση Κύπρου Λτδ», Cyprus Pharmaceutical Organization Ltd (CPO) να αποτελεί σήμερα την κύρια εμπορική του εταιρεία. Η πρώτη εταιρεία ιδρύθηκε το 1928 και λειτούργησε για πολλά χρόνια ως C. A. Papaellinas & Co., υπό την επωνυμία του ιδρυτή του Κώστα Α. Παπαέλληνα, μέχρι το 1952 όπου την διαδέχθηκε η CPO.

Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες ο Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα έχει αναπτυχθεί εκτεταμένα σε πολλές κατευθύνσεις. Μέσα από επιτυχημένες στρατηγικές κινήσεις, όπως η απόκτηση νέων εταιρειών, η εξαγορά συνδεδεμένων εταιρειών, η εισαγωγή νέων καινοτόμων διαδικασιών, καθώς και η δημιουργία επιχειρηματικών συμμαχιών, κατάφερε την ανάπτυξη της οικογενειακής επιχείρησης κατά είκοσι φορές τα τελευταία 25 χρόνια. Σήμερα, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες της Κυπριακής αγοράς με περισσότερους από 450 υπαλλήλους.

Εκτός από την εισαγωγή, τη διανομή και τη λιανική πώληση στην Κύπρο, ο «Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα» δραστηριοποιείται επίσης στην Ελλάδα με την επωνυμία Costas A. Papaellinas (Hellas) S.A. Η έδρα της θυγατρικής εταιρείας βρίσκεται κοντά στην Αθήνα και απασχολεί πάνω από 80 άτομα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











701