Πραγματοποιείται στις 5 Ιανουαρίου επιστημονικό Συνέδριο για τον καρκίνο


«Cy BioS Mini Symposium 2023| Cancer NowFrom Benchside to Clinical Applications»

Όλα όσα αφορούν στο φλέγον ζήτημα του καρκίνου μίλησε στην εκπομπή «Πανεπιστημιακοί Θησαυροί» η Δρ Μαρία Τσιάρλη, διοργανώτρια του Συμποσίου που φέρει τον τίτλο «Cy BioS Mini Symposium 2023| Cancer Now: From Benchside to Clinical Applications», και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Βιολογικής Εταιρείας Κύπρου.

Η κα Τσιάρλη αναφέρθηκε στο Συμπόσιο που αποτελεί σημαντικό γεγονός, τόσο για την ερευνητική κοινότητα της Κύπρου, όσο και για την έρευνα στον καρκίνο.

Η Βιολογική Εταιρεία Κύπρου φιλοξενεί διακεκριμένους ερευνητές από την Αμερική και Κύπρο, οι οποίοι θα μιλήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα του καρκίνου, σε παιδιά και ενήλικες, ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Τσιάρλη. «Μέρος σε αυτό θα λάβουν διακεκριμένοι ερευνητές από την Αμερική και Κύπρο, και θα μιλήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα του καρκίνου, σε παιδιά και ενήλικες, ξεκινώντας από το ερευνητικό κομμάτι μέχρι και τις προσπάθειες για κλινικές εφαρμογές θεραπειών. Ευκαιρία θα έχουν και νέοι ερευνητές να παρουσιάσουν την έρευνα τους μέσω υποβολής αιτήσεων».

Η κα Τσιάρλη πρόσθεσε μάλιστα τους λόγους που αυτό το Συμπόσιο είναι σημαντικό για την Κύπρο και ανέλυσε τις θεματικές που θα φιλοξενηθούν: «Μηχανισμοί εξέλιξης του καρκίνου σε παιδιά και ενήλικες; Χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης και Μαθηματικών Μοντέλων για κατανόηση και καταπολέμηση του καρκίνου; Βιοτράπεζες- χρυσορυχεία για την ιατρική έρευνα».

Το Συμπόσιο, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, θα διοργανωθεί στις 5 Ιανουαρίου 2023, στο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Κλινικής Ιατρικής, από τις 13:30 μέχρι τις 21:00.

Για δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε στο τηλ. 22893126 ή στην ιστοσελίδα τoυ Συμπόσιου cybios.org.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











817