Πραγματοποιείται στις 10 Ιουλίου η Τελετή Ορκωμοσίας των πρώτων αποφοίτων της Ιατρικής Σχολής Παν. Κύπρου


Πραγματοποιείται την Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 και ώρα 8:00μ.μ., η Τελετή Ορκωμοσίας των πρώτων αποφοίτων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο Αμφιθέατρο «Νίκος Κ. Σιακόλας», στο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Κλινικής Ιατρικής (ΣΕΚΚΙ),. Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου ιδρύθηκε το 2012. Οι πρώτοι φοιτητές εισήχθησαν στη Σχολή το 2013 με Παγκύπριες Εξετάσεις και φέτος αποφοιτούν οι πρώτοι 28 ιατροί.

 Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του και θα απευθύνει χαιρετισμό, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο αξιότιμος Υπουργός Υγείας, κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου. Θα παραστούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό επίσης, ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Ανδρέας Παναγιώτου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής, Καθηγητής Γεράσιμος Φιλιππάτος και ο αριστούχος προπτυχιακός απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής, κ. Ανδρέας Ματθαίου.

 Κατά την τελετή θα απαγγελθεί από τους αποφοίτους ο όρκος του Ιπποκράτη, ένα κείμενο ιστορικής και ηθικής αξίας για τους ιατρούς διεθνώς και ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας για τους Έλληνες και Κύπριους ιατρούς. Έχει επιλεγεί ως σύμβολο των αξιών, του ήθους και των αρχών που πρέπει να διέπουν την ιατρική σκέψη και πράξη. Ο  όρκος θα διαβαστεί  τόσο στα νέα, όσο στα αρχαία ελληνικά, τιμώντας τον πατέρα της Ιατρικής που με το έργο του έθεσε τα θεμέλια του ιατρικού λειτουργήματος. 

 Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την πομπή των ακαδημαϊκών και των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής, ενώ πριν από την ολοκλήρωσή της Τελετής, θα απονεμηθούν βραβεία στους αριστούχους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής που πρώτευσαν στις σπουδές τους ανά έτος.

 Δείτε πρόσκληση εδώ.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1021