Παρέμβαση της Ιατρικής Σχολής του Πανεπ. Κύπρου για την έγκριση των εμβολίων κατά της COVID- 19


*Στην ανοικτή συνάντηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

*Διαδικτυακή ενημέρωση των πολιτών για τα εμβόλια κατά της COVID-19  στις 11 Δεκεμβρίου 2020

Ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου Νικόλας Διέτης θα συμμετάσχει στην ανοιχτή συνάντηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (European Medicines Agency) που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020, στη 13:00 – 16:30 CET. Η συζήτηση έχει μοναδικό στόχο την κατάθεση απόψεων, αναγκών, προβληματισμών και προσδοκιών από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (stakeholders) στην Ευρώπη σχετικά με την έγκριση εμβολίων κατά της νόσου COVID- 19. Πρόκειται για μια ιστορική κίνηση διαφάνειας και ενημέρωσης εκ μέρους του  Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκωνμε στόχο τη διασφάλιση της εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων πολιτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 100+ αιτήσεις που δέχθηκε ο Οργανισμός για ομιλίες, από τομείς της ακαδημίας, των επιστημών, των επιχειρήσεων και των απλών πολιτών, έγιναν αποδεκτές από τον Οργανισμό μόλις 15, μία εκ των οποίων του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η παρέμβαση του Επίκ. Καθ. Νικόλα Διέτη, που θα δημοσιευθεί εκ των προτέρων στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων θα είναι η μοναδική από την Κύπρο και η μοναδική ακαδημαϊκή τοποθέτηση από Ελλάδα και Κύπρο. Τοπρόγραμμα της διαδικτυακής συνάντησης θα αναθεωρηθεί σύντομα, και σ΄ αυτό θα φαίνεται η ακριβής ώρα της παρέμβασης του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η συνάντηση θα μεταδοθεί ζωντανά παγκοσμίως από τον Οργανισμό στο κανάλι YouTube. Οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία με κατάθεση ερωτήσεων και παρατηρήσεων μέσω του συνδέσμου: https://www.ema.europa.eu/en/events/public-stakeholder-meeting-development-authorisation-safe-effective-covid-19-vaccines-eu#event-summary-section

Περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες σε σχέση με τους στόχους της διαδικτυακής συνάντησης διατίθενται στην ιστοσελίδα: https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-organises-public-meeting-covid-19-vaccines

Η παρέμβαση του Επίκουρου Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Νικόλαου Διέτη βρίσκεται διαθέσιμη στον σύνδεσμο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











945