Οι καθηγητές της Ιατρικής Σχολής Πανεπ. Κύπρου απαντούν σε ερωτήσεις για την COVID-19


Δεκάδες ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου από όλους τους κλάδους εργάζονται για τη μελέτη και την καταπολέμηση της ασθένειας COVID-19 και άλλων λοιμωδών ασθενειών. Οι καθηγητές της Ιατρικής Σχολής θα συναντηθούν την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020 στις 18:15 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για να εξηγήσουν τους στόχους και τα ευρήματα του ερευνητικού τους έργου και να απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο ακαδημαϊκός και δημοσιογράφος Δρ Γιώργος Παυλίδης. Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά από την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου και το κανάλι του στο YouTube ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από το κοινό.

Από την πρώτη στιγμή, το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανταποκρίθηκε στις προκλήσεις της πανδημίας του κορωνοϊού. Το ερευνητικό δυναμικό του οργανισμού συνεργάζεται με οργανισμούς-εταίρους για τη μελέτη της COVID-19 και τις επιπτώσεις της για την ανάπτυξη αποτελεσματικών θεραπειών, την ιχνηλάτηση, την κατασκευή ιατρικών και άλλων μηχανημάτων, τη μελέτη των επιπτώσεων, κ.ά.

Τον Απρίλιο 2020, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, απηύθυνε πρόσκληση σε άτομα και φορείς για να ενισχύσουν την επιστημονική έρευνα που εξειδικεύεται στην εμφάνιση και την επανεμφάνιση λοιμωδών νοσημάτων εγκαινιάζοντας οικονομική εκστρατεία, με τίτλο «Η Έρευνα Σώζει Ζωές». Αυτή η νέα σημαντική οικονομική εκστρατεία του Πανεπιστημίου Κύπρου αποσκοπεί στο να καταστήσει εφικτή την απόκτηση μόνιμης και αναγκαίας ερευνητικής υποδομής αλλά και την εργοδότηση ερευνητικού προσωπικού, προσφέροντας έτσι πολλαπλά οφέλη στην Κύπρο.

Δωρεές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου μπορούν να γίνουν μέσω κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό στην Τράπεζα Κύπρου: CY05 0020 0195 0000 3570 1319 4276 και ηλεκτρονικά από τη σελίδα του Γραφείου Πανεπιστημιακής Ανάπτυξης και Αποφοίτων: http://www.ucy.ac.cy/support-ucy.

Πληροφορίες για την εκδήλωση

Πότε: 3 Δεκεμβρίου Νοεμβρίου 2020, 18:15

Πού: διαδικτυακά http://media.ucy.ac.cy/videoportal/index.php/el/live-streaming & YouTube: https://www.youtube.com/c/UcyAcCy/featured

Πληροφορίες: Τ. 22894356 ή Ε.  alumni@ucy.ac.cy.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1061