Λειτουργία της Νευρολογικής Κλινικής Γ.Ν. Λευκωσίας, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή Παν. Κύπρου


Σημαντική μέρα για το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση το Πανεπιστήμιο Κύπρου ενημερώνει για την έναρξη λειτουργίας της Νευρολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο απόφασης του Υπουργείου Υγείας, καλύπτοντας ένα βασικό κενό στα δημόσια νοσηλευτήρια αφού αποτελεί την  πρώτη οργανωμένη Νευρολογική Κλινική στην Κύπρο.

Η Νευρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας λειτουργεί υπό την διοικητική εποπτεία του Εκτελεστικού Γενικού Διευθυντή Διεύθυνσης Λευκωσίας του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας – ΟΚΥπΥ, κ. Κυριάκου Γεωργίου ενώ την κλινική, εκπαιδευτική και ερευνητική ευθύνη θα έχει ο Καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής, Δρ Γεώργιος Χατζηγεωργίου.

Η Νευρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας στελεχώνεται από νοσοκομειακούς και πανεπιστημιακούς νευρολόγους και είναι αναγνωρισμένο Κέντρο Εκπαίδευσης στην ειδικότητα της Νευρολογίας με έξι θέσεις ειδικευομένων ιατρών για πλήρη εκπαίδευση. Στο πλαίσιο λειτουργίας της Νευρολογικής Κλινικής ήδη λειτουργούν γενικά και ειδικά εξωτερικά ιατρεία (Άνοιας και Διαταραχών Μνήμης, Νόσου Πάρκινσον και Κινητικών Διαταραχών, Διαταραχών Ύπνου, Υπνηλίας και Κόπωσης, Κεφαλαλγίας), καθώς και Νευροφυσιολογικό Εργαστήριο (Ηλεκτρομυογραφίας, Νευρογραφίας, Ηλεκτροεγκεφαλογραφίας).

Εντός του 2021, αναμένεται να λειτουργήσουν επιπλέον ειδικά ιατρεία (Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων, Πολλαπλής Σκλήρυνσης και Απομυελινωτικών Νοσημάτων, Πολυνευροπάθειας, Συνδρόμου Ανήσυχων Άκρων), καθώς και τα Εργαστήρια Ύπνου και Μονάδα Video-Ηλεκτροεγκεφαλογραφίας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1642