Διαδικτυακό Συνέδριο Παν. Κύπρου: Καρκίνος - πρόληψη – διάγνωση θεραπευτική αγωγή - υγεία


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο (ΡΠΚ) στην Κύπρο, πραγματοποιούν διεθνές διαδικτυακό συνέδριο με τίτλο «Καρκίνος – Πρόληψη – Διάγνωση - Θεραπευτική αγωγή - Υγεία», την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 16:00.

Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος:

- Η Δρ Αναστασία Κωνσταντινίδου, Λέκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιο Κύπρου και Επικεφαλής Ερευνητικού Εργαστηρίου για την θεραπεία του καρκίνου, Παθολόγος-Ογκολόγος στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, το μεγαλύτερο ιατρικό ίδρυμα στην Κύπρο για την καταπολέμηση του καρκίνου.

- Ο Δρ Ντμίτρι Όλκιν, Ογκολόγος με ειδίκευση στη χημειοθεραπεία. Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ογκολογίας (ESMO) και Επικεφαλής του Ογκολογικού Τμήματος του Global Medical System Clinics and Hospitals, ρωσικού ιδιωτικού ιατρικού οργανισμού σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη που συνεργάζεται με κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες, όπως Ρωσικές και διεθνής.

- Η Δρ Μαρία Καρεκλά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και Εγγεγραμμένη Κλινική Ψυχολόγος.

Αν και πριν από λίγα χρόνια, η λέξη καρκίνος προκαλούσε τρόμο και η καταπολέμηση της νόσου φαινόταν να ήταν άνιση, ωστόσο, η επιστημονική πρόοδος έχει φέρει πολλές αλλαγές στον τομέα αυτό. Στο συνέδριο θα αναλυθούν τρόποι προστασίας της υγείας, πως επηρεάζει την ψυχολογία του ασθενή και του οικογενειακού, φιλικού του περιβάλλοντος, ποια υποδομή παρέχεται στους κατοίκους της Κύπρου και ποια δικαιώματα έχουν οι Ρώσοι που ζουν στην Κύπρο;

Το διαδικτυακό συνέδριο συνδιοργανώνεται με πρωτοβουλία του Ρωσικού Πολιτιστικού Κέντρου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου και το κορυφαίο Ρωσικό πολύ-επιστημονικό ιατρικό οργανισμό Global Medical System Clinics and Hospitals.

Συντονίστρια του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα, θα είναι η κα Ελπίδα Χαραλάμπους.

Την ενδιαφέρουσα αυτή συζήτηση μπορείτε να την παρακολουθήσετε από τη σελίδα του Ρωσικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Facebook: https://www.facebook.com/1481489528802828/posts/2873530902932010/

Μετά το πέρας του Συνεδρίου θα αναρτηθεί και στο YouTube του ΡΠΚ. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 22894305, 22761607.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











634