1ο Παγκύπριο Συνέδριο Διαταραχών Επικοινωνίας στο ΣΕΕΚΙ Πανεπιστημίου Κύπρου


 «Έρευνα, καινοτομία και Κλινικές Εφαρμογές»

To Πρώτο Παγκύπριο Συνέδριο Διαταραχών Επικοινωνίας με θέμα, «Έρευνα, Καινοτομία και Κλινικές Εφαρμογές»  θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 8 Ιουλίου – Σάββατο, 9 Ιουλίου 2022, στο Αμφιθέατρο «Νίκος Κ. Σιακόλας», στο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Κλινικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου (Παλαιός Δρόμος Λευκωσίας - Λεμεσού 215/6. Αγλαντζιά, Λευκωσία). Το Συνέδριο στοχεύει να προβάλλει την έρευνα αιχμής που διεξάγεται στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς. Παράλληλα, προωθεί τη διεπιστημονικότητα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα διαταραχών επικοινωνίας και κατάποσης. Το Συνέδριο

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του ΣΥΕΛ, Καθηγήτρια Γλωσσικών Διαταραχών και Κλινικής Νευροψυχολογίας, Φώφη Κωνσταντινίδου και Διευθύντρια του Κέντρου Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης του Πανεπιστημίου Κύπρου «η δημιουργία του Συλλόγου Εγγεγραμμένων Λογοπαθολόγων (ΣΥ.Ε.Λ.) το 1990, του επίσημου φορέα και εκπροσώπου πέραν των  800 εγγεγραμμένων λογοπαθολόγων στην Κύπρο, ήταν καταλύτης προς τη διαμόρφωση και ανάπτυξη του επαγγέλματος. Μαζί με τον ΣΥ.Ε.Λ., η εγκαθίδρυση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Κύπρο, έδωσε ώθηση στην ανάπτυξη της ακαδημαϊκής έρευνας, αλλά και της εγχώριας εκπαίδευσης των επαγγελματιών λογοπαθολόγων. Ο ΣΥ.Ε.Λ. ενώνει δυνάμεις με τα ανώτατα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας για αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία με στόχο τη θεσμοθέτηση του Παγκύπριου Συνεδρίου, το οποίο απευθύνεται σε λογοπαθολόγους, φοιτητές λογοθεραπείας, ερευνητές και επαγγελματίες από συναφή επιστημονικά πεδία. To Συνέδριο έχει αγκαλιαστεί από το επαγγελματικό και φοιτητικό κοινό της χώρας μας και οι εγγραφές ξεπερνούν τις 200 μέχρι σήμερα».

Στο Συνέδριο έχουν προσκληθεί ως κεντρικοί ομιλητές διακεκριμένοι επιστήμονες από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, οι οποίοι θα μοιραστούν πολύτιμες πληροφορίες που προκύπτουν από την πολυετή ερευνητική και κλινική τους εμπειρία, ο καθένας στον τομέα της εμπειρογνωμοσύνης του. Επιπλέον, το Συνέδριο εμπλουτίζεται με συμπόσια και επιστημονικές παρουσιάσεις που θα γίνουν σε μικρότερες ομάδες με επιλογές ανάλογα των ερευνητικών και κλινικών ενδιαφερόντων των συνέδρων. 

Το πλούσιο πρόγραμμα του διήμερου Συνεδρίου, θα παρέχει ώρες συνεχούς επαγγελματικής επιμόρφωσης για τους επαγγελματίες λογοπαθολόγους. Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η Ελληνική. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Συνεδρίου εδώ.

Για περαιτέρω πληροφορίες και για εγγραφές επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου στη διεύθυνση: www.slpconference.com




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











730