Πανεπιστήμιο Κύπρου: Προκήρυξη 13 θέσεων Ακαδημαϊκού Προσωπικού στην Ιατρική Σχολή


  1. Στοιχεία Προκήρυξης θέσεων

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνει την προκήρυξη των πιο κάτω δεκατριών (13) θέσεων Ακαδημαϊκού Προσωπικού στην Ιατρική Σχολή.

1.1 Θέσεις

Μια (1) θέση στη βαθμίδα του Καθηγητή ή Αναπληρωτή Καθηγητή στην ειδικότητα: «Εσωτερική Παθολογία»

Μια (1) θέση στη βαθμίδα του Καθηγητή ή Αναπληρωτή Καθηγητή στην ειδικότητα: «Ανατομία»

Μια (1) θέση στη βαθμίδα του Καθηγητή ή Αναπληρωτή Καθηγητή στην ειδικότητα: «Γενική Χειρουργική»

Μια (1) θέση στη βαθμίδα του Καθηγητή ή Αναπληρωτή Καθηγητή στην ειδικότητα: «Καρδιολογία»

Μια (1) θέση στη βαθμίδα του Καθηγητή ή Αναπληρωτή Καθηγητή στην ειδικότητα: «Νευρολογία»

Μια (1) θέση στη βαθμίδα του Καθηγητή ή Αναπληρωτή Καθηγητή στην ειδικότητα: «Φυσιολογία»

Μια (1) θέση στη βαθμίδα του Λέκτορα ή Επίκουρου Καθηγητή στην ειδικότητα: «Καρδιολογία»

Μια (1) θέση στη βαθμίδα του Λέκτορα ή Επίκουρου Καθηγητή στην ειδικότητα: «Ψυχιατρική»

Μια (1) θέση στη βαθμίδα του Λέκτορα ή Επίκουρου Καθηγητή στην ειδικότητα: «Γενική Χειρουργική»

Δύο (2) θέσεις στη βαθμίδα του Λέκτορα ή Επίκουρου Καθηγητή στην ειδικότητα: «Γυναικολογία - Μαιευτική»

Δύο (2) θέσεις στη βαθμίδα του Λέκτορα ή Επίκουρου Καθηγητή στην ειδικότητα: «Παιδιατρική»

1.2 Προσόντα

Τα ελάχιστα προσόντα για κάθε ακαδημαϊκή βαθμίδα περιγράφονται στην ιστοσελίδα:

http://www.ucy.ac.cy/hr/el/recruitmentsupportoffcacadresearch/20-gr-artides/recruitment-support-offc-acad-research/55-guidesproceduresacadmpersn

Tα απαιτούμενα προσόντα, ανάλογα με τη βαθμίδα, αφορούν: προηγούμενη ακαδημαϊκή πείρα, αποδεικτικά ερευνητικού έργου και επιστημονικής συνεισφοράς, εμπειρία οργάνωσης υψηλής ποιότητας προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

Γλώσσες διδασκαλίας είναι η Ελληνική και η Τουρκική. Για τις πιο πάνω θέσεις θεωρείται απαραίτητη η καλή γνώση της Ελληνικής Γλώσσας και της Αγγλικής Γλώσσας.

Οι υποψήφιοι δεν είναι απαραίτητο να είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Απολαβές

Οι συνολικές ετήσιες ακαθάριστες απολαβές (συμπεριλαμβανομένου και του 13ου μισθού) με βάση την ισχύουσα Νομοθεσία ανέρχονται σε:

Καθηγητής (Κλίμακα Α15-Α16)

Αναπληρωτής Καθηγητής (Κλίμακα Α14-Α15)

Επίκουρος Καθηγητής (Κλίμακα Α13-Α14)

Λέκτορας (Κλίμακα Α12-Α13)

Πέραν των ετήσιων απολαβών, οι διοριζόμενοι σε κλινικά αντικείμενα θα λαμβάνουν πρόσθετες απολαβές που αντιστοιχούν στο 20% για τη βαθμίδα του Λέκτορα, 30% για τη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή, 50% για τη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή και 80% για τη βαθμίδα του Καθηγητή, του κανονικού τους μισθού ως αποζημίωση για την κλινική συνεισφορά τους στην περίθαλψη ασθενών σε Δημόσιο Νοσηλευτήριο, βάσει των προνοιών της συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του Πανεπιστημίου Κύπρου. Με βάση την ίδια συμφωνία οι Πανεπιστημιακοί ιατροί υπάγονται στις ίδιες ρυθμίσεις όπως και το λοιπό ιατρικό προσωπικό των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων σχετικά με την άσκηση της ιατρικής εκτός Δημόσιου Νοσηλευτηρίου ή/και προς ίδιον οικονομικό όφελος.

Μισθοδοτική τοποθέτηση μελών Ακαδημαϊκού Προσωπικού που εκλέγονται στις θέσεις του Επίκουρου Καθηγητή, Αναπληρωτή Καθηγητή και Καθηγητή.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου συμμορφούμενο με τον «Περί της Μη Παραχώρησης Προσαυξήσεων και Τιμαριθμικών Αυξήσεων στους Μισθούς των Αξιωματούχων και Εργοδοτουμένων και στις Συντάξεις των Συνταξιούχων της Κρατικής Υπηρεσίας και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα (Τροποποιητικό) Νόμο του 2014», Ν.73(Ι)/2014, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ από τις 20/6/2014, υποχρεούται να τοποθετεί μισθοδοτικά τους νεοεκλεγέντες με βάση τις πρόνοιες του άρθρου 4Α(1) ως ακολούθως:

«Διοριζόμενος, ο οποίος δεν απασχολείται στην κρατική υπηρεσία ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα κατά την ημερομηνία έναρξης της ισχύος του παρόντος Νόμου και ο οποίος διορίζεται σε θέση πρώτου διορισμού και προαγωγής με τον ίδιο τίτλο και τους ίδιους μισθοδοτικούς όρους στην οποία υπηρετεί και εργοδοτούμενος της κρατικής υπηρεσίας ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ανάλογα με την περίπτωση, η μισθοδοσία του οποίου παραμένει κατ' εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος Νόμου, χαμηλότερη από την αρχική βαθμίδα της μισθοδοτικής κλίμακας ή από τον πάγιο μισθό της θέσης διορισμού ή προαγωγής του, θα λαμβάνει, κατά τη διάρκεια της ισχύος του παρόντος Νόμου, τη χαμηλότερη αυτή μισθοδοσία. Νοείται ότι ... »

Με βάση τα πιο πάνω, υποψήφιος για διεκδίκηση ακαδημαϊκής θέσης, ο οποίος δεν απασχολείται στην Κρατική Υπηρεσία ή στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και εκλέγεται/διορίζεται στην θέση Επίκουρου Καθηγητή ή Αναπληρωτή Καθηγητή ή Καθηγητή, σύμφωνα με το άρθρο 4Α(1) του Νόμου Ν.73(Ι)/2014, θα λάβει τη χαμηλότερη μισθοδοσία υφιστάμενου Ακαδημαϊκού ο οποίος έχει πρόσφατα ανελιχθεί στη θέση Επίκουρου Καθηγητή, ή Αναπληρωτή Καθηγητή ή Καθηγητή.

Σημειώνεται ότι μέλη Ακαδημαϊκού Προσωπικού σύμφωνα με την Εγκύκλιο 4.8 (http://ucy.ac.cy/legislation/volumea/4.8.html) δικαιούνται μετά από εξασφάλιση έγκρισης από το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου να συμμετέχουν σε συμπληρωματικές δραστηριότητες όπως εξωτερικά ερευνητικά/διδακτικά προγράμματα, επιπρόσθετη διδασκαλία, παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς ιδιωτικό φορέα, επιχειρηματική εκμετάλλευση. Διευκρινίζεται ότι οι πρόνοιες της Εγκυκλίου δεν καλύπτουν την άσκηση της ιατρικής εκτός Δημόσιου Νοσηλευτηρίου ή/και προς ίδιον οικονομικό όφελος.

Επίσης διευκρινίζεται ότι οι Κανόνες απουσίας ιατρών μελών Ακαδημαϊκού Προσωπικού προσαρμόζονται ώστε να συμβαδίζουν με τα ισχύοντα με το ιατρικό προσωπικό των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων.

Οι περί Φορολογίας του Εισοδήματος Νόμοι του 2002 έως 116(Ι) του 2015 (άρθρο 8, εδάφια (21) και (23)). Τα ανωτέρω εδάφια προνοούν τα ακόλουθα:

«(21) είκοσι τοις εκατόν (20%) της αμοιβής από οποιαδήποτε εργοδότηση που ασκείται στη Δημοκρατία από άτομο το οποίο ήταν κάτοικος εκτός της Δημοκρατίας πριν την έναρξη της εργοδότησης του στη Δημοκρατία, ή €8.550, οποιοδήποτε είναι το μικρότερο· η απαλλαγή αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου του έτους που ακολουθεί το έτος στο οποίο άρχισε η εργοδότηση και ανεξαρτήτως αυτού εφαρμόζεται μέχρι και το έτος 2020, αναφορικά με εργοδότηση που άρχισε εντός και μετά του έτους 2012, με μέγιστη χρονική περίοδο στα οποία χορηγείται η απαλλαγή τα πέντε (5) έτη».

«(23) Το πενήντα τοις εκατόν (50%) της αμοιβής από οποιαδήποτε εργοδότηση που ασκείται στη Δημοκρατία από άτομο το οποίο ήταν κάτοικος εκτός της Δημοκρατίας πριν την έναρξη της εργοδότησής του στη Δημοκρατία:

Νοείται ότι -

(i) H απαλλαγή χορηγείται για δέκα (10) έτη κατά τα οποία ασκείται εργοδότηση στη Δημοκρατία, αρχής γενομένης του έτους εργοδότησης, εφόσον τα εισοδήματα από την εν λόγω εργοδότηση υπερβαίνουν τις εκατόν χιλιάδες ευρώ (€100.000) ετησίως·

(ii) η απαλλαγή αυτή δεν χορηγείται σε άτομο το οποίο ήταν κάτοικος στη Δημοκρατία σε οποιαδήποτε τρία (3) από τα πέντε (5) φορολογικά έτη που προηγούνται του έτους στο οποίο άρχισε η εργοδότησή του στη Δημοκρατία, καθώς και σε άτομο που ήταν κάτοικος στη Δημοκρατία κατά το έτος που προηγείται του έτους που άρχισε η εργοδότηση·

(iii) η απαλλαγή αυτή χορηγείται σε οποιοδήποτε έτος στο οποίο τα εισοδήματα από την εργοδότησή του στη Δημοκρατία υπερβαίνουν τις εκατό χιλιάδες ευρώ (€100.000) ετησίως, ανεξάρτητα αν σε κάποιο

έτος τα εισοδήματα από την εργοδότησή του μειώνονται κάτω από τις εκατό χιλιάδες ευρώ (€100.000), νοουμένου ότι όταν άρχισε η εργοδότησή του στη Δημοκρατία τα εισοδήματα από την εργοδότησή του στη Δημοκρατία υπερέβαιναν τις εκατό χιλιάδες ευρώ (€100.000) ετησίως, και ο 'Εφορος ικανοποιείται ότι η αυξομείωση στα ετήσια εισοδήματα από την εργοδότηση στη Δημοκρατία δεν αποτελεί ρύθμιση που αποσκοπεί στη χορήγηση της απαλλαγής·

(iv) η απαλλαγή που προβλέπεται από τις διατάξεις του εδάφιου (21) δεν τυγχάνει εφαρμογής όταν ισχύει η απαλλαγή που προβλέπεται από τις διατάξεις του παρόντος εδαφίου·

(v) οι διατάξεις της υποπαραγράφου (ii) της παρούσας επιφύλαξης τυγχάνουν εφαρμογής στην περίπτωση ατόμου του οποίου η εργοδότηση ξεκινά από και μετά την ημερομηνία έναρξης ισχύος του περί Φορολογίας του Εισοδήματος (Τροποποιητικού) (Αρ. 2) Νόμου του 2015».

  1. Υποβολή Αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι/ες πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τη Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017. Οι αιτήσεις πρέπει να περιλαμβάνουν δύο (2) αντίγραφα σε έντυπη μορφή και δυο (2) σε ψηφιακή μορφή (USB sticks) - σε μορφή PDF (Portable Document Format) ή Word-των ακόλουθων:

  1. Επιστολή στην οποία να φαίνεται η δήλωση ενδιαφέροντος για τη θέση και ειδικότητα για την οποία ενδιαφέρονται, καθώς και την ημερομηνία κατά την οποία μπορούν να αναλάβουν καθήκοντα σε περίπτωση εκλογής.
  2. Βιογραφικό Σημείωμα, βασισμένο στο πρότυπο που ακολουθεί, και το οποίο συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων: (α) διδακτική εμπειρία, (β) ανασκόπηση του ερευνητικου τους έργου (συμπεριλαμβανομένου κατάλογο δημοσιεύσεων), (γ) περιγραφή μελλοντικών επιστημονικών σχεδίων, (δ) διοικητική εμπειρία, (ε) σχέδιο για την οργάνωση του γνωστικού αντικειμένου για το πρόγραμμα σπουδών. Το Βιογραφικό Σημείωμα θα πρέπει να υποβάλλεται στα ελληνικά ή στα τουρκικά και σε μία διεθνή γλώσσα, κατά προτίμηση την αγγλική.
  3. Ανάτυπα των τριών πιο αντιπροσωπευτικών δημοσιεύσεων.
    1. Αντίγραφα των πτυχίων και διπλωμάτων τους θα πρέπει να σαρωθούν και να συμπεριληφθούν στο ψηφιακό μέσο.
    2. O! υποψήφιοι θα πρέπει να ζητήσουν από τρεις τουλάχιστον καθηγητές Πανεπιστημίου να αποστείλουν εμπιστευτικές συστατικές, σε μορφή PDF, από την ηλεκτρονική τους διεύθυνση απευθείας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στη διεύθυνση references@ucy.ac.cy Τα ονόματα και στοιχεία επικοινωνίας των καθηγητών αυτών θα πρέπει να υποβληθούν με την αίτηση, γιατί ενδέχεται να ζητηθούν επιπρόσθετες εμπιστευτικές πληροφορίες. Οι συστατικές επιστολές πρέπει να φθάσουν μέχρι την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων (Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017).

Υποψήφιοι που επιθυμούν να διεκδικήσουν θέση τόσο στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή όσο και στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή ή Λέκτορα θα πρέπει να υποβάλουν ξεχωριστή αίτηση, επισυνάπτοντας για κάθε αίτηση τα στοιχεία που αναφέρονται στην παράγραφο I μέχρι V (μια ξεχωριστή αίτηση για τη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή και μια ξεχωριστή αίτηση για τη βαθμίδα του Λέκτορα ή Επίκουρου Καθηγητή).

Ο/η υποψήφιος/α που θα επιλεγεί θα κληθεί να προσκομίσει πιστοποιημένα φωτοαντίγραφα τίτλων σπουδών από το Υπουργείο Παιδείας (όσον αφορά τίτλους σπουδών από Πανεπιστήμια στην Κύπρο) ή από την Εκδίδουσα Αρχή (όσον αφορά Πανεπιστήμια του Εξωτερικού).

Αιτήσεις και συστατικές επιστολές για το ίδιο γνωστικό αντικείμενο οι οποίες είχαν υποβληθεί στο πλαίσιο της προκήρυξης που έληξε στις 20 Φεβρουαρίου 2017, δεν χρειάζεται να υποβληθούν εκ νέου. Ο υποψήφιος μπορεί να το υποδείξει με επιστολή προς την Υπηρεσία Ανθρώπινου Δυναμικού και παράλληλα να υποβάλει πρόσθετα στοιχεία εάν το επιθυμεί.

Αιτήσεις που δεν ικανοποιούν τις προδιαγραφές της προκήρυξης δεν είναι αποδεκτές.

Οι αιτήσεις θα πρέπει ή να παραδοθούν διά χειρός στην:

Υπηρεσία Ανθρώπινου Δυναμικού, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πανεπιστημιούπολη,

Κτήριο Συμβουλίου - Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης»,

Τ.Θ. 20537,

1678 Λευκωσία, ΚΥΠΡΟΣ.

Τηλ. 22894158/4155

το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 2.00μ.μ. ή να σταλούν ταχυδρομικά σε φάκελο ο οποίος θα φέρει ευδιάκριτη ταχυδρομική σφραγίδα ημερομηνίας, το αργότερο μέχρι 6 Νοεμβρίου 2017. Αιτήσεις που θ' αποσταλούν ταχυδρομικά θα θεωρούνται εμπρόθεσμες νοούμενου ότι θα φθάσουν στην Υπηρεσία Ανθρώπινου Δυναμικού το αργότερο μέχρι τις 13 Νοεμβρίου 2017 (με ευδιάκριτη σφραγίδα φακέλου μέχρι 6 Νοεμβρίου 2017), με αποκλειστική ευθύνη για τούτο του/της αιτητή/τριας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στην Υπηρεσία Ανθρώπινου Δυναμικού (00357 22894158/4155) ή στην Ιατρική Σχολή (00357 22894352).

Π Ρ Ο Τ Υ Π Ο Βιογραφικό Σημείωμα

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

■ Ονοματεπώνυμο:

■ Διεύθυνση Επικοινωνίας:

■ Τηλέφωνο Επικοινωνίας:

■ Ηλεκτρονική Διεύθυνση:

■ Ημερομηνία Γέννησης:

■ Εθνικότητα:

ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ:

Εκπαίδευση και Κατάρτιση: (Σπουδές, Επίπεδο Κατάρτισης (προπτυχιακό, μεταπτυχιακό, διδακτορικό), Τίτλος

Πιστοποιητικού/ Διπλώματος, Όνομα Ιδρύματος/Οργανισμός Εκπαίδευσης/ Κατάρτισης, ημερομηνίες από-έως)

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Θέση/εις που κατέχετε σήμερα:

Προηγούμενη εμπειρία (Ακαδημαϊκή ή/και Κλινική Θέση) (Τίτλος θέσης, όνομα και τοποθεσία εργοδότη, ημερομηνίες

από-έως)

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ (Κατάλογος Δημοσιεύσεων, Αναφορών, Παρουσιάσεων σε Συνέδρια,

Ερευνητικά Προγράμματα/Χρηματοδοτήσεις, κλπ)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ:

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ (Εμπειρίες σε Διοικητικές Θέσεις, όνομα οργανισμού, αρμοδιότητες/καθήκοντα, ημερομηνίες από-έως)

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΝΩΣΗ ΓΛΩΣΣΩΝ

ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ:

ΛΟΙΠΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ:

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΑ:

Ημερομηνία Ανάληψης Καθηκόντων σε Περίπτωση Εκλογής:

Στοιχεία Ατόμων από τα οποία θα ζητηθούν Συστατικές Επιστολές: (Όνομα, Θέση, Ίδρυμα/Οργανισμός)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











298