Επιστήμονες διεθνούς κύρους στο Πανεπιστήμιο Frederick για το 2ο Παγκύπριο Συνέδριο Χρόνιου Πόνου


Στις 28 και 29 Απριλίου 2023

Ο χρόνιος πόνος επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής τους. Η επιτυχής αντιμετώπισή του απαιτεί διεπιστημονική, ολιστική και εξατομικευμένη προσέγγιση και αποτελεί δικαίωμα για κάθε ασθενή. Το 2ο Παγκύπριο Συνέδριο Χρόνιου Πόνου πραγματεύεται τις τελευταίες εξελίξεις στον Χρόνιο Πόνο, ενώ έρχεται να συμπληρώσει τα πεδία που καλύφθηκαν στο πετυχημένο 1ο Παγκύπριο Συνέδριο. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 28 & 29 Απριλίου 2023 στο Πανεπιστήμιο Frederick, στη Λευκωσία όπου έγκριτοι/ες επιστήμονες διεθνούς φήμης θα εισηγηθούν θέματα βασισμένα στα πλέον πρόσφατα δεδομένα τεκμηριωμένης κλινικής πρακτικής, ιδίως στα πεδία του μυοσκελετικού πόνου και των κεφαλαλγιών.

«Αυτό το συνέδριο είναι μια μοναδική ευκαιρία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας και να ακούσουμε τα προβλήματα και τις ανησυχίες των ασθενών μας. Αναμένουμε ότι η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων θα μας οδηγήσουν στην ανακάλυψη νέων τρόπων για τη διαχείριση του χρόνιου πόνου» δηλώνει η Δρ Ευανθία Ασημακοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Frederick και μέλος της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει επτά Στρογγυλές Τράπεζες, μία κεντρική ομιλία και εργαστήρια. Επίσης, θα υπάρξουν ελεύθερες ανακοινώσεις, εκ των οποίων οι τρεις καλύτερες θα βραβευτούν, μετά από αξιολόγηση.

Το διεπιστημονικό συνέδριο συνδιοργανώνεται από την Cyprus Pain Clinic, τον Τομέα Εκπαίδευσης των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και Πανεπιστήμια της Κύπρου που διαθέτουν Σχολές Επιστημών Υγείας: το Πανεπιστήμιο Frederick, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











667