Πανεπιστήμιο Frederick Λεμεσού: Άλλη μία επιτυχία για το Τμήμα Νοσηλευτικής


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Ημερίδα που διοργάνωσε στις 26 Φεβρουαρίου το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Frederick με θέμα: «Η Συμβολή της Νοσηλευτικής στην Πρόληψη και Διαχείριση των Χρόνιων Ασθενειών».

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και την παρακολούθησαν 120 νοσηλευτές, μαίες και φοιτητές του Τμήματος Νοσηλευτικής. Αυτή ήταν η δεύτερη Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Συμβουλίου Νοσηλευτικής και Μαιευτικής στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Frederick, με στόχο την ανανέωση της γνωστικής επάρκειας των νοσηλευτών, κάτι που είναι προϋπόθεση για την άριστη άσκηση της επαγγελματικής τους αποστολής.

Η Hμερίδα τελείωσε μετά και την ολοκλήρωση των τριών συνεδριών, των εισηγήσεων, και της συζήτησης που ακολούθησε κάθε συνεδρία. Χαιρετισμούς απηύθυναν, η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Frederick Καθηγήτρια Παναγιώτα Μπέλλου, η κα Χριστίνα Παπαγεωργίου- Ευσταθίου εκ μέρους του Διευθυντή των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Νοσηλευτικής και Μαιευτικής κα Ζώγια Αντωνίου, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΥΝΜ κος Σταύρος Βρυωνίδης και η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού κα Κωνσταντία Κωνσταντινίδου.

Η Ημερίδα είχε ως κύριο στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει Νοσηλευτές, φοιτητές της Σχολής Επιστημών Υγείας και άλλους επαγγελματίες υγείας για την πρόληψη και διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων, ένα θέμα που αποτελεί πρόκληση για την υγειονομική περίθαλψη και την κοινωνία.

Ομιλητές με ειδικές γνώσεις και κλινική εμπειρία παρουσίασαν τη συμβολή του νοσηλευτή στη διαχείριση καίριων χρόνιων νοσημάτων όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η καρδιακή ανεπάρκεια, η άνοια και άλλα νοσήματα. Τονίσθηκε η σημασία της αυτοδιαχείρισης του ασθενούς και η συμβολή της οικογένειας στη διαχείριση της χρόνιας ασθένειας. Παρουσιάστηκαν ερευνητικές εργασίες που εκπονήθηκαν στην Κύπρο και αφορούν στην πρόληψη και τη διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και πως τα συμπεράσματα αυτών μπορούν να αξιοποιηθούν για πολιτικές που πρέπει να αναπτυχθούν για βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Στους συμμετέχοντες, που δεν είχαν καμία οικονομική επιβάρυνση, χορηγήθηκαν πέντε (5) ώρες Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης. Το Πανεπιστήμιο Frederick αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και προωθεί θέματα από το χώρο της Υγείας με στόχο να συμβάλλει στην προαγωγή και διάχυση της γνώσης προς όφελος της κοινωνίας.

Το Πανεπιστήμιο, συνεπές στην αποστολή του, έχει προχωρήσει στη λειτουργία Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Κοινοτική Φροντίδα Υγείας με δύο κατευθύνσεις. Συγκεκριμένα, η μία κατεύθυνση αφορά τη Γενική- Οικογενειακή Φροντίδα Υγείας και η δεύτερη αφορά την Πρόληψη και Φροντίδα Τραυμάτων. Επίσης λειτουργεί Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Κλινική Φαρμακευτική και στη Διοίκηση Υπηρεσιών και Μονάδων Υγείας. Εξειδικευμένοι επιστήμονες προετοιμάζονται με γνώσεις και δεξιότητες υψηλού επιπέδου για να εργασθούν αποτελεσματικά στον ευαίσθητο χώρο της υγείας και στην Προληπτική και Θεραπευτική Φροντίδα σε άτομα όλων των ηλικιών.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











318