Πάνε με την ακτινογραφία των προβλημάτων τους στις 13 Ιανουαρίου στον Φίλιππο Πατσαλή


Ραντεβού για τις 13 Ιανουαρίου δόθηκε από τον Υπουργό Υγείας στην ηγεσία του Κλάδου Τεχνολόγων Ακτινολόγων και Τεχνολόγων Ακτινοθεραπευτών, Φυσιοθεραπευτών, Εργοθεραπευτών και Πυρηνικής Ιατρικής, ΠΑΣΥΔΥ, προς συζήτηση και προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα Ακτινονολογικά Τμήματα των κρατικών νοσηλευτηρίων. Η συνάντηση με τον Φίλιππο Πατσαλή αποτέλεσε αίτημα της ηγεσίας του Κλάδου και η πραγματοποίησή της είχε οριστεί αρχικά για τις 12 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, τελικά, αναβλήθηκε εξαιτίας άλλης υποχρέωσης που προέκυψε για τον Υπουργό Υγείας.

Μιλώντας στο ygeia-news, ο πρόεδρος του Κλάδου Θάσος Αθανασίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον επανακαθορισμό της συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας. «Πρόκειται για ενέργεια που κινείται προς την ορθή κατεύθυνση», ανέφερε ο κ. Αθανασίου, σημειώνοντας πως μια μέρα νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 12 Ιανουαρίου, θα συνέλθει το Δ.Σ. του Κλάδου, ώστε να επανεξετάσει τις θέσεις με τις οποίες θα προσέλθει στη συνάντηση με τον Φίλιππο Πατσαλή.

Τα θέματα τα οποία εγείρει ο Κλάδος Τεχνολόγων Ακτινολόγων και Τεχνολόγων Ακτινοθεραπευτών, Φυσιοθεραπευτών, Εργοθεραπευτών και Πυρηνικής Ιατρικής, ΠΑΣΥΔΥ αφορούν στα εξής:

1. Αποπαγοποίηση θέσεων προαγωγής και σωστή στελέχωση των Τμημάτων.

2. Διασφάλιση των δικαιωμάτων και των όρων εργοδότησης του υφιστάμενου προσωπικού. Οι νέες προσλήψεις να γίνονται πάνω σε μόνιμη βάση και όχι με συμβόλαια.

3. Στελέχωση νέων και υφιστάμενων Υπηρεσιών. Προτού λαμβάνονται οποιεσδήποτε αποφάσεις να προηγείται διαβούλευση με το Κλαδικό Συμβούλιο.

4. Αλλαγή τρόπου καταβολής υπερωριακή αποζημίωσης.

5. Στο Επιστημονικό Συμβούλιο κάθε νοσοκομείου να μετέχουν και εκπρόσωποι από το παραϊατρικό προσωπικό.

6. Ένταξη στην επιστημονική κλίμακα(Α8).

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά στα προσχέδια των νομοσχεδίων για το ΓΕΣΥ και την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων, δεδομένου ότι ο Κλάδος έχει ήδη εκφράσει τη διαφωνία του επί συγκεκριμένων προνοιών τους, δεν θα έλεγε όχι στη συστράτευση και συμπόρευσή του με άλλους Κλάδους των εργαζομένων στα κρατικά νοσηλευτήρια, όπως είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές, με στόχο την από κοινού αντιμετώπιση των ζητημάτων με τα οποία διαφωνούν. Στο πλαίσιο αυτό, όπως πληροφορείται το ygeia-news, έγιναν ήδη σχετικές επαφές.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











243