Παν.Frederick: Δράσεις ενημέρωσης του Τμήματος Νοσηλευτικής για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το Τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Frederick, πραγματοποίησε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού, κατά τη διάρκεια της οποίας ομάδα φοιτητών και καθηγητών του Τμήματος βρίσκονταν από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στην Πλατεία Φανερωμένης και στην ευρύτερη περιοχή Λήδρας. Καθηγητές και fοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν και να συζητήσουν με 500 περίπου συμπολίτες μας για την πρόληψη της μόλυνσης από τον HIV και για την αντιμετώπιση του AIDS ως ένα ζήτημα υγείας αλλά και κοινωνικό ζήτημα. Οι ενδιαφερόμενοιέκαναν ερωτήσεις άκουγαν προσεκτικά τις απαντήσεις, και αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος. Φεύγοντας, έπαιρναν μαζί τους το ενημερωτικό υλικό που προσέφερε το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Frederick.

Στόχος της όλης προσπάθειας ήταν η ενημέρωση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών για την μόλυνση από τον ιό HIV, που προκαλεί το AIDS, και για τα προφυλακτικά μέτρα που μπορεί να εφαρμόζει ο κάθε άνθρωπος για την πρόληψη της μόλυνσης.

Το 1988, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καθιέρωσε την 1η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, καθώς η ανθρωπότητα αντιμετώπιζε ήδη μια επιθετική επιδημία με πολλά θύματα ανά τον κόσμο. Η 1η Δεκεμβρίου θεσπίστηκε για να προάγει την ενημέρωση των ανθρώπων για τον ιό HIV, που προκαλεί το AIDS, για δώσει μηνύματα αλληλεγγύης στους οροθετικούς ανθρώπους και να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της νόσου. Το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS είναι GettingtoZero” (Να Πάμε στο Μηδέν), το οποίο αντανακλά τους στόχους του στρατηγικού σχεδίου του UNAIDS για την περίοδο 2011-2015 ZeroNewHIVInfections. ZeroDiscrimination. ZeroAIDSRelatedDeaths” (Μηδενικές νέες HIV μολύνσεις, Μηδενικές Δυσμενείς Διακρίσεις και Μηδενικός Αριθμός Θανάτων που σχετίζονται με το AIDS).




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











298