Παν. Λευκωσίας: Επιτυχές το πρόγραμμα για φροντίδα ασθενών με ελκώδη κολίτιδα και Νόσο του Crohn’s


Απονεμήθηκαν πιστοποιητικά παρακολούθησης σε 21 νοσηλευτές

Σε 21 νοσηλευτές από όλα τα κρατικά νοσηλευτήρια της Κύπρου απονεμήθηκαν πιστοποιητικά παρακολούθησης του προγράμματος «Φλεγμονώδεις Παθήσεις του Εντέρου – ελκώδη κολίτιδα και νόσος Κρόουνς» που συνδιοργανώθηκε από τον Τομέα Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο για την Ελκώδη Κολίτιδα και Νόσο Κρόουνς.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα ο Διευθυντής των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας κ. Ανδρέας Ξενοφώντος ανέφερε ότι κατά τη διάρκειά του Κύπριοι και ξένοι γαστρεντερολόγοι και νοσηλευτές μοιράστηκαν με τους εκπαιδευόμενους τις γνώσεις και εμπειρίες τους, μεταφέροντας ταυτόχρονα στην Κύπρο τις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα διαχείρισης ασθενών με ελκώδη κολίτιδα και νόσο Κρόουνς. Σημαντική στην επιτυχία του προγράμματος επεσήμανε, ήταν και η συμβολή Κυπρίων νοσηλευτών, ψυχολόγων και διαιτολόγων καθώς και των ιδίων των ασθενών, που μετέφεραν τις εμπειρίες και τα βιώματα τους.

Ο κ. Ξενοφώντος εξήρε τη σημασία του προγράμματος, το οποίο "μετουσιώνει τη θεωρητική γνώση σε πράξη και κλινική δεξιότητα» και επιπλέον συμβάλλει στη διατήρηση σε ψηλά επίπεδα των προτύπων επαγγελματικής συμπεριφοράς και βελτίωσης της παρεχόμενης φροντίδας προς τους ασθενείς.

Ο ομιλητής ευχαρίστησε θερμά το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για την άψογη συνεργασία στην ετοιμασία και διοργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Σημειώνεται ότι την ευθύνη για τον συντονισμό του προγράμματος και των επαφών με τους ομιλητές/εκπαιδευτές αλλά και μέρος της διδασκαλίας είχε η κυρία Σαββούλα Γκόμπριαλ, επικεφαλής για το Αγγλικό πρόγραμμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας

Στο μεταξύ με την ευκαιρία της τελετής της απονομής των πιστοποιητικών, το Τμήμα Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τη Διεύθυνση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας. Το μνημόνιο υπέγραψαν εκ μέρους του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ο Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών, Ζωής και Υγείας Καθηγητής Κυριάκος Φελέκκης και ο Διευθυντής των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας κ. Ανδρέας Ξενοφώντος.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











289