Παν. Frederick: Εκδήλωση με θέμα «Μελάνωμα και Καρκίνος του δέρματος» και δωρεάν κλινική εξέταση


Η Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Frederick, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής ημέρας μελανώματος, σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα: «Μελάνωμα και Καρκίνος του δέρματος: Η Αξία της Πρόληψης και της Έγκαιρης Διάγνωσης», την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 και ώρα 15.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Τάσσος Παπαδόπουλος» του Πανεπιστημίου Frederick στη Λευκωσία, (Γιάννη Φρειδερίκου 7, Παλλουριώτισσα, Νέο Κτίριο, 1ος Όροφος). Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και η σωστή ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του μελανώματος και του καρκίνου του δέρματος γενικότερα.

Ο καρκίνος του δέρματος βρίσκεται ανάμεσα στα 10 συχνότερα είδη καρκίνων στους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς. Το μελάνωμα, η επιθετικότερη μορφή του καρκίνου του δέρματος, προσβάλλει σχεδόν εξίσου άνδρες και γυναίκες. Σε σύγκριση με άλλες μορφές καρκίνου, το μελάνωμα εμφανίζεται περισσότερο σε νεαρά άτομα και άτομα μέσης ηλικίας και ευθύνεται για το 78% των θανάτων από όλους τους δερματικούς καρκίνους παγκοσμίως. Οι επιστήμονες αποδίδουν την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στην αλλαγή της συμπεριφοράς των ατόμων απέναντι στον ήλιο, όπως διακοπές σε ηλιόλουστες χώρες, ηλιοθεραπεία με σκοπό το μαύρισμα του δέρματος, συνήθειες που ήρθαν στη ζωή μας κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα.

Ο προληπτικός έλεγχος τόσο για το μελάνωμα, όσο και για τους άλλους δερματικούς καρκίνους και η έγκαιρη διάγνωσή τους είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη μείωση της επίπτωσης του μελανώματος και των σχετιζόμενων με αυτό θανάτων. Σημαντικότερο όλων είναι το γεγονός ότι η διάγνωση στα πρώιμα στάδια των καρκίνων του δέρματος, αλλά και των προκαρκινικών δερματικών βλαβών, είναι εύκολο να γίνει με μια απλή κλινική εξέταση και μπορεί πραγματικά να οδηγήσει σε μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ειδικοί επιστήμονες θα ενημερώσουν το κοινό για τη διάγνωση, τις νεότερες εξελίξεις στη θεραπεία και θα αναδείξουν την αξία της πρόληψης για το μελάνωμα και τον καρκίνο του δέρματος γενικότερα. Μετά από τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις θα ακολουθήσει δωρεάν κλινική εξέταση δέρματος από τους συμμετέχοντες ειδικούς ιατρούς, για όσους το επιθυμούν. Παράλληλα με την εκδήλωση θα πραγματοποιείται έκθεση έργων τέχνης της Βούλας Κοκκίνου με τίτλο «Τέχνη έναντι Μελανώματος», εμπνευσμένα από το βιβλίο της Δρος Γεωργίας Κουλέρμου «Κλινική Διαφοροδιαγνωστκή του δερματικού Μελανώματος».

Πρόσκληση




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











258