Παμπορίδης: Όλες οι πλευρές πρέπει να επιδείξουν διάθεση για συνεργασία


Όλες οι πλευρές πρέπει να επιδείξουν διάθεση για συνεργασία ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, ο οποίος εκφράζοντας το σεβασμό του στο δικαίωμα της απεργίας υπογράμμισε πως δεν θα πρέπει να κινδυνεύσει κανένας συνάνθρωπος μας από την απεργία των νοσηλευτών.

Ο κ. Παμπορίδης επισκέφθηκε το πρωί το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου παρακάθισε σε σύσκεψη με τη διεύθυνση του δημόσιου νοσηλευτηρίου και εκπροσώπους των νοσηλευτών και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που η επ` αόριστον απεργία δημιουργεί και συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισής τους.

Την ίδια ώρα, έξω από την είσοδο του Νοσοκομείου βρίσκονταν νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, που κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Να ζητάς το αυτονόητο δεν είναι παλικαρισμός», «Ζητάμε κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας» και «Όχι στη θυματοποίηση των νοσηλευτών».

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι αντιμετωπίζονται όλα τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά από το προσωπικό ασφαλείας, όπως ακριβώς έχει γίνει ο σχετικός προγραμματισμός, προσθέτοντας ότι «εκεί και όπου υπάρχουν αδυναμίες αντιμετώπισης των αναγκών θα πρέπει να αρχίσει η ροή παραπομπής ασθενών προς τον ιδιωτικό τομέα, όπου είναι απόλυτα επιβεβλημένο».

Ερωτηθείς σχετικά είπε πως μέχρι στιγμής στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού έγινε μόνο μια παραπομπή στον ιδιωτικό τομέα, αλλά όπως υπέδειξε, αυτή η ροή αναμένεται ότι θα αυξηθεί.

«Υπάρχει ένας συγκεκριμένος αλγόριθμος που έχει τύχει επεξεργασίας από το Υπουργείο και εφαρμόζεται, κι εδώ είμαστε για να δούμε πού ακριβώς υπάρχουν προβλήματα από την εφαρμογή του αλγόριθμου και να τα επιλύσουμε», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο θα βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ των δυο μερών ώστε να τερματιστεί και η απεργία, ο κ. Παμπορίδης είπε «θα δούμε, αυτή είναι η ελπίδα όλων μας, γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου πως δυο νοσηλευτές αρνήθηκαν να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους ενώ εργάζονταν ως προσωπικό ασφαλείας, ο Γιώργος Παμπορίδης είπε πως «όλες οι πλευρές πρέπει να επιδείξουν μια διάθεση για συνεργασία για να μπορέσουν να επιλυθούν όλα τα προβλήματα που προκύπτουν».

«Σεβαστό το δικαίωμα της απεργίας, αλλά εξίσου σημαντικό και ουσιώδες είναι να μην κινδυνεύσει κανένας συνάνθρωπος μας ο οποίος σπεύδει προς τα νοσοκομεία για να πάρει νοσηλεία», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











263