Παμπορίδης για απόφαση ΠΑΣΥΝΟ: Η Πολιτεία δεν μπορεί να λειτουργεί υπό απειλές


«Ούτε να επιτρέψει να τεθούν οι ασθενείς συμπολίτες μας υπό ομηρία».

Ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, μετά από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των μελών ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. προέβη στην ακόλουθη γραπτή δήλωση:

«Έχω πληροφορηθεί την απόφαση της μυστικής ψηφοφορίας των μελών της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.) με την οποία εξουσιοδοτούν το Δ.Σ. όπως λάβει απόφαση κατά πόσον η Συντεχνία θα προχωρήσει σε επ’ αόριστον απεργιακές κινητοποιήσεις.

Το δικαίωμα της απεργίας είναι απόλυτα σεβαστό και ιερό. Ωστόσο, εξίσου ιερό, εάν όχι και ιερότερο είναι και το δικαίωμα των συμπολιτών μας στην υγεία. Ως εκ τούτου, απευθύνω έκκληση προς όλους όπως αναλογιστούν τις ευθύνες που τους αναλογούν σε αυτή την ευαίσθητη χρονική συγκυρία.

Η προσπάθεια για μεταρρύθμιση όλου του τομέα της υγείας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μια μεταρρύθμιση η οποία στοχεύει στην αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας αλλά και των συνθηκών εργασίας όλων των επαγγελματιών υγείας.

Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς, πολλώ μάλλον οι νοσηλευτές που αποτελούν ένα σημαντικότατο πυλώνα χωρίς τον οποίον δεν μπορεί να υπάρξει υγεία στον τόπο.

Θέλω όμως να καταστήσω σαφές ότι η Πολιτεία δεν μπορεί να λειτουργεί υπό απειλές και ούτε να επιτρέψει να τεθούν οι ασθενείς συμπολίτες μας υπό ομηρία.

Καλώ, λοιπόν, εκ νέου όλους να προσέλθουν στο διάλογο ο οποίος βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη για να συνδράμουμε όλοι εποικοδομητικά στη μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας στη χώρα μας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











222