Παμπορίδης: Από τους απεργούντες νοσηλευτές, δεν έχει ζητηθεί καμία συνάντηση με τον υπουργό


Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και στο Νοσοκομείο Αρχ. Μακάριος Γ’ πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Δρ Γιώργος Παμπορίδης, επ’ αφορμής της επ’ αορίστου απεργίας των νοσηλευτών – μελών της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.).

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο κ. Παμπορίδης ανέφερε πως σκοπός της σημερινής επίσκεψης του ήταν για να εξετάσει επί τόπου τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά με το προσωπικό ασφαλείας που υπηρετεί στο νοσοκομείο.

«Το δικαίωμα της απεργίας είναι απολύτως σεβαστό», ανέφερε ο Υπουργός, «αλλά δική μας ευθύνη και υποχρέωση είναι να διασφαλίσουμε ότι, με τη συνεργασία και των νοσηλευτών, καμία ζωή δεν θα κινδυνεύσει εξαιτίας της άσκησης του δικαιώματος της απεργίας».

Βάσει της ενημέρωσης που έχω από τον Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας αλλά και από τον Προϊστάμενο Νοσηλευτικών Υπηρεσιών και την Προϊσταμένη, συνέχισε ο κ. Παμπορίδης,αντιλαμβάνομαι ότι «υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία και εύχομαι και ελπίζω να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε όλες εκείνες τις περιπτώσεις οι οποίες θα είναι επείγουσες και θα πρέπει να τύχουν άμεσης αντιμετώπισης ούτως ώστε να μην κινδυνεύσει καμία ζωή ή η υγεία των συμπολιτών μας».

Ερωτηθείς κατά πόσο έχει καλέσει την ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. σε διάλογο, ο κ. Παμπορίδης ανέφερεπως η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. έχει προσκληθεί σε διάλογο μέσω ανοικτής επιστολής. «Η ανοικτή επιστολή έχει την έννοια ότι απευθύνεται ανοικτά και δημόσια και είναι πρόσκληση προς όλους τους νοσηλευτές αυτούς καθ’ αυτούς αλλά και τις ηγεσίες των νοσηλευτών να προσέλθουν σε διάλογο», για να σημειώσει ότι από τους απεργούντες νοσηλευτές δεν έχει ζητηθεί καμία συνάντηση με τον Υπουργό.

Με τον Υπουργό Οικονομικών, συνέχισε ο κ. Παμπορίδης, βρίσκομαι σε συνεχή επαφή. «Η θέση είναι κοινή και είναι κυβερνητική. Εμείς βλέπουμε την όλη προσπάθεια μεταρρύθμισης της υγείας ως συνολική προσπάθεια και δεν θα επιτρέψουμε, με την έγερση των οιονδήποτε μεμονωμένων αιτημάτων, να τεθεί εκτός τροχιάς όλη αυτή η προσπάθεια. Το διακύβευμα μας δεν τα συγκεκριμένα αιτήματα κάποιων ομάδων. Όλες οι ομάδες έχουν αιτήματα. Το διακύβευμά μας είναι η μεταρρύθμιση. Και η μεταρρύθμιση πρέπει να προχωρήσει».

Ερωτηθείς κατά πόσο μπορεί να εκτιμηθεί το κόστος από την παραπομπή έκτακτων και επειγόντων περιστατικών στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Παμπορίδης σημείωσε πως κάτι τέτοιο, εκ των πραγμάτων, δεν μπορεί να υπολογιστεί καθώς εξαρτάται από τη ροή των επειγόντων και εκτάκτων περιστατικών τα οποία μπορούν να ανακύψουν. Πρόσθεσε δε ότι, πρώτιστο μέλημα του Υπουργείου Υγείας είναι οι άμεσες και επείγουσες ανάγκες των ασθενών να τυγχάνουν περίθαλψης, ενώ μεσοπρόθεσμα «υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός με τον οποίο ελπίζουμε ότι θα μπορούμε να αμβλύνουμε τις λίστες αναμονής, ο οποίος και θα ανακοινωθεί εντός των επομένων ημερών. Ό,τι πρέπει να γίνει θα γίνει», είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











219