Παίρνει γραπτώς διαβεβαιώσεις από τον Υπουργό Υγείας και συνεδριάζει εκτάκτως το Δ.Σ. ΠΑΣΥΚΙ


Συνεδριάζει αυτή την ώρα εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών(ΠΑΣΥΚΙ), προκειμένου ν’ αποφασίσει κατά πόσο θ’ αποδεχθεί ή όχι τη νέα πρόταση του Υπουργού Υγείας γύρω από την ικανοποίηση των βασικών αιτημάτων της συντεχνίας και ν’ ακυρώσει την εξαγγελθείσα για την Τετάρτη 24ωρη απεργία.

Νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής, το Δ.Σ. της ΠΑΣΥΚΙ είχε συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας με τον Φίλιππο Πατσαλή, κατά την οποία συζήτησαν την πορεία ικανοποίησης των αιτημάτων της ΠΑΣΥΚΙ, στη σκιά των απεργιακών μέτρων που εξήγγειλαν οι κυβερνητικοί γιατροί. Κατά τη συνάντηση, ο κ. Πατσαλής κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για μόνιμη και γρήγορη λύση των προβλημάτων των γιατρών του δημοσίου. Δηλαδή:

*Τη βελτίωση κάποιων όρων εργοδότησης των εκτάκτων μέχρι τον Μάρτιο, οπόταν θα τους δοθούν συμβόλαια με τη νέα μοριοδότηση, αλλά και μέχρι την οριστική επίλυση των προβλημάτων τους με την αυτονόμηση εντός του 2015.

*Την υιοθέτηση της πρότασης Deloitte για τις υπερωρίες και τα συνοδευόμενα κονδύλια που απαιτούνται από την πρόταση αυτή.

*Προώθηση της αποπαγοποίησης των θέσεων Διευθυντών και Βοηθών Διευθυντών των Κλινικών, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη Βουλή.

«Η πρόταση αυτή θα δοθεί γραπτώς και αν γίνει αποδεκτή, θα πρέπει να γίνει με την προϋπόθεση να αποσυρθούν όλα τα απεργιακά μέτρα που έχουν εξαγγελθεί ή θα εξαγγέλλονται μέχρι την ημέρα της αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων, που στόχος είναι να εφαρμοστεί στα μέσα του 2015. Αναμένω την απάντηση της ΠΑΣΥΚΙ γραπτώς», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Υγείας, Φίλιππος Πατσαλής.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











213