Σάββας Καδής: Με ιδιαίτερες επιφυλάξεις λειτουργούν τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια


Με ιδιαίτερες επιφυλάξεις λειτουργούν τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, λαμβάνοντας μέτρα προφύλαξης για την προστασία των πολιτών αλλά και του προσωπικού τους, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ) Σάββας Καδής.

Για τις παραπομπές από τον δημόσιο τομέα, εξήγησε, υπάρχει Πρωτόκολλο, βάσει του οποίου οι ασθενείς μπαίνουν σε 48 ώρες καραντίνα και χρειάζονται δύο τεστ για τον κορωνοϊό που να είναι αρνητικά, ώστε να εισαχθούν στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Τα περισσότερα, ιδιωτικά νοσηλευτήρια δεν διενεργούν επεμβάσεις αν αυτές δεν κρίνονται αναγκαίες. «Για επεμβάσεις, τα νοσηλευτήρια ζητούν το τεστ -και καλά κάνουν- για την προστασία των πολιτών, του προσωπικού, αλλά και του συστήματος γενικότερα. Αν έρθει κάποιο περιστατικό επείγον, λαμβάνουμε τα μέτρα και τους θεωρούμε θετικούς μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου για το δικό μας το καλό», είπε ο κ. Καδής.
Για τους ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, γίνεται ένα είδος συνέντευξης όπου λαμβάνονται στοιχεία για να αποκλειστεί αν είναι ύποπτο κρούσμα, αν ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, αν έχει πυρετό, συμπτώματα με το αναπνευστικό. «Αν δεν παρουσιάζουν αυτά τα στοιχεία, τότε οι γιατροί προχωρούν να δουν τους ασθενείς στα ιατρεία τους χωρίς να κάνουν το τεστ», σημείωσε.
Στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, το Πρωτόκολλο που έχει συμφωνηθεί μεταξύ Υπουργείου Υγείας και ΠΑΣΙΝ, είναι όπως τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια δέχονται όλους τους ασθενείς ανεξαίρετα, λαμβάνοντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter952