Παγκύπριος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών: Οι φυσιοθεραπευτές αξίζουν την επένδυση που γίνεται γι αυτούς


Μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Φυσιοθεραπείας όπως έχει καθιερωθεί η 8η Σεπτεμβρίου στέλλει ο Παγκύπριος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών. Μεταφέροντας, συγκεκριμένα, το μήνυμα της προέδρου της Π.Σ.Φ (W.C.P.T.) κ. Emma Stokes, ο Παγκύπριος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών καλεί όλους τους φορείς χάραξης της πολιτικής να αντιληφθούν ότι οι φυσιοθεραπευτές αξίζουν την επένδυση που γίνεται γι’ αυτούς, γιατί η προσφορά τους στην ατομική ζωή του ανθρώπου είναι σημαντική.

Θέμα της φετινής Παγκόσμιας Μέρας Φυσιοθεραπείας είναι: «Κίνηση για την υγεία-Αξιοποιώντας Δυνατότητες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Παγκύπριου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών: «Κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου 350,000 φυσιοθεραπευτές από 112 κράτη-μέλη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Φυσιοθεραπείας, γιορτάζουν την Παγκόσμια Μέρα Φυσιοθεραπείας. Το θέμα που καθιερώθηκε φέτος για τη μέρα αυτή είναι:

«ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ- ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ»-«MOVEMENT FOR HEALTH-FULFILLING POTENTIAL».

Το μήνυμα αυτό θέλει να μεταφέρει στον κόσμο τον ιδιαίτερο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι φυσιοθεραπευτές στην ανάπτυξη και διατήρηση της υγείας, της κινητικότητας και της ανεξαρτησίας του ατόμου σε όλη τη διάρκεια της ζωής του βοηθώντας τον έτσι να αξιοποιήσει τις δυνατότητές του.

Η πρόεδρος της Π.Σ.Φ (W.C.P.T.) κ. Emma Stokes τονίζει στο μήνυμά της, μεταξύ άλλων, το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι φυσιοθεραπευτές στο να βοηθούν τους ανθρώπους να αξιοποιούν τις δυνατότητές τους: «Άτομα όλων των ηλικιών χρειάζονται τη φυσιοθεραπεία, από βρέφη μέχρι ηλικιωμένους, από άτομα με σοβαρές αναπηρίες μέχρι αθλητές με ψηλές αποδόσεις. Με την ενασχόλησή μας με αυτούς και την εστίασή μας πάνω στη φυσική δραστηριότητα, την άσκηση και την κίνηση, έχουμε τη δύναμη να εξασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι αξιοποιούν τις δυνατότητες τους όποιες και αν είναι αυτές». Καλεί δε τους όλους τους φυσιοθεραπευτές να μεταφέρουν το μήνυμα αυτό σε όλους τους φορείς χάραξης της πολιτικής για να αντιληφθούν ότι οι φυσιοθεραπευτές αξίζουν την επένδυση που γίνεται γι’ αυτούς, γιατί η προσφορά τους στην ατομική ζωή του ανθρώπου είναι σημαντική».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











632