Το νεο Δ.Σ. της Χειρουργικής Εταιρείας Κύπρου


Σε πρόσφατη Γενική Συνέλευση της Χειρουργικής Εταιρείας Κύπρου έγινε εκλογική διαδικασία για ανάδειξη του νέου ΔΣ το οποίο καταρτίστηκε σε Σώμα ως ακολούθως:

Πρόεδρος: Μιχάλης Καηλίδης
Αντιπρόεδρος: Χαράλαμπος Χαραλάμπους
Γραμματέας: Έυρος Κιτηρής
Ταμίας: Χρίστος Θρασυβούλου
Μέλη: Χρίστος Γεωργιάδης, Χρύσανθος Γεωργίου, Γιώργος Ζωδιάτης, Πάνος Οικονόμου, Μάριος Παιδονόμου, Γιάννος Ιωάννου, Αντρέας Χριστοδουλίδης.
Πρόεδρος Εκπαιδευτικού Συμβουλίου: Χρύσανθος Γεωργίου

Κατά τη ΓΣ, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, έγινε συζήτηση με θέμα «Προβλήματα και προοπτική του ΓΕΣΥ. Είναι η ποιότητα σε αμφισβήτηση και ο ρόλος της Χειρουργικής κοινότητας» στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΟΑΥ, ΠΑΣΥΝ, και ΠΙΣ
Η ΧΕΚ ως η καθόλα αρμόδια επιστημονική εταιρεία για τα θέματα χειρουργικής εξέφρασε  για ακόμα μια φορά την ετοιμότητα της να συμβάλει στον σχεδιασμό των  ενεργειών που αφορούν την χειρουργική ειδικότητα και ο οποίος πρέπει να βασίζεται σε ποιοτικά κριτήρια λαμβάνοντας όμως υπόψη και την οικονομική βιωσιμότητα του σχεδίου.

Ο ΟΑΥ, αναφέρεται, εξέφρασε την ετοιμότητα του να συνεργαστεί στενά με την ΧΕΚ με σκοπό την αναβάθμιση αλλά και την διόρθωση των όποιον λαθών ή στρεβλώσεων υπάρχουν στην παρούσα φάση.

Η σωστή αμοιβή των χειρουργικών πράξεων ανεξαρτήτως πόλης, επαρχίας η νοσοκομείου  και η ξεχωριστή αμοιβή για τους χειρουργούς από πλευράς νοσηλευτηρίων  διαβιβάστηκε ως ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης στους  εκπρόσωπους του ΠΑΣΥΝ και του ΟΑΥ .




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











799